Anlık Bildirim

iPhone'lardaki Face ID arızaları artık cihaz değişimi yapılmadan onarılabilecek

Apple yetkili servis merkezleri artık iPhone'lardaki Face ID arızalarını cihaz değişimine gerek kalmadan onarabilecek. Apple cihaz değişim sayısını düşürerek karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Face ID arızalarında cihaz değişimine gerek kalmayacak Tam Boyutta Gör

Apple yetkili servis merkezleri artık iPhone XS ve daha yeni modellerde Face ID ile ilgili bir arıza olduğunda cihazı tamamen değiştirmek zorunda kalmadan onarım hizmeti sunabilecek. Face ID onarım sürecinde yapılacak değişiklikle ilgili bazı detaylar ortaya çıktı.

Face ID sensörleri ile ilgili bir sorun olması durumunda bunun yetkili servis merkezleri tarafından tamir edilmesi mümkün değildi. Ancak şirket çalışanlarına gönderilen bir mesajda, artık iPhone'u yenisiyle değiştirmek yerine aynı cihazın onarılabileceğini bildirdi.

Face ID arızalarında cihaz değişimine gerek kalmayacak Tam Boyutta Gör

Karbon ayak izini azaltacak

Teknik servisler yakında Face ID sensörleri ve ön kamerayı içeren TrueDepth kamera parçasına erişim imkanına kavuşacak. Face ID ile ilgili sorunun cihaz değişimine gerek kalmadan çözülüp çözülemeyeceği Apple Servis Araç Seti yardımıyla belirlenecek.

Başta da belirttiğimiz üzere TrueDepth onarımı, iPhone X dışında Face ID'ye sahip tüm iPhone'larda mümkün olacak. Apple bu hamlesiyle cihaz değiştirme sayısını azaltabileceğini ve bunun da şirketin karbon ayak izini azaltmasına yardımcı olacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim