Anlık Bildirim

Facebook Messenger ve Instagram'a uçtan uca şifreleme 2022'den önce gelmeyecek

Facebook, 2019'dan beri uçtan uca şifreleme teknolojisini hizmetlerine entegre etmeye çalışıyor. Şirket bu özelliğin Facebook Messenger ve Instagram'da 2022'den önce sunulmayacağını açıkladı.

Facebook Messenger ve Instagram'a uçtan uca şifreleme 2022'den önce gelmeyecek Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi Facebook, birkaç yıldır uçtan uca şifrelemeyi hizmetlerine entegre etmek için çalışıyor. Ancak şirketin yayınladığı son blog yazısı, bu teknolojiyi yakın zamanda Facebook Messenger ve Instagram'da göremeyeceğimizi ortaya koydu.

Yapılan açıklamaya göre kullanıcıların uçtan uca şifreleme için 2022 yılına kadar beklemesi gerekecek. Facebook'un tüm hizmetlerinde uçtan uca şifreleme desteği sunmasının bu kadar uzaması şaşırtıcı. Zira şirket bu yöndeki çalışmalarına 2019'da başlamıştı.

Facebook Messenger ve Instagram'a uçtan uca şifreleme 2022'den önce gelmeyecek Tam Boyutta Gör

Üç yıl çok uzun bir süre

Elbette ki gerekli altyapıyı düzenlemek ve bu değişikliği birden fazla platformda hayata geçirmek gerçekten zor, ancak görünüşe bakılırsa şirket mesajlaşmaları şifrelemekten ziyade diğer özellikler üzerinde çalışmaya öncelik veriyor.

Uzmanlara göre uçtan uca şifreleme sisteminin uygulanması için üç yıl çok uzun bir süre. Facebook bu konuyu ağırdan alırken, uca şifreleme teknolojisi sunan Signal ve Telegram gibi diğer mesajlaşma hizmetlerinin kullanıcı tabanı genişlemeye devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim