Anlık Bildirim

Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı

Sosyal medya devi Facebook ve bu şirketin sahip olduğu Instagram, Apple'ın yeni gizlilik kurallarının devreye girmesi ile birlikte iOS kullanıcılarından veri toplama izni istiyor.

Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı Tam Boyutta Gör

Apple, iOS 14.5'in son sürümüyle birlikte kullanıcı verilerini toplayan birçok şirketin hoşuna gitmeyen bir uygulamayı devreye soktu. Yeni gizlilik kurallarına göre, uygulamalar varsayılan olarak kullanıcının kişisel verilerini toplayamaz, ancak kullanıcıdan bu hakları vermesini isteyebilir. Tabii ki, büyük şirketlerin çoğu bundan hoşlanmadılar ve bunların başında da Facebook ve Instagram geliyor.

Ücretli olabilir iması

Gerçek şu ki, iOS'un yeni sürümüyle birlikte devreye giren gizlilik kurallarına karşın Facebook ve Instagram "sindirme" taktikleri uygulamaya karar verdi. Güncellenen uygulamalar bu uygulamalar başlatıldığında, akıllı telefon ekranında Instagram veya Facebook'un kişisel verileri toplamayı planladığına dair bir uyarı görüntülenirken, aşağıda da bunun reklam seçimini iyileştireceği ve “Facebook ve Instagram'ın ücretsiz kalmasına yardımcı olacağı” yazıyor.

Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı Tam Boyutta Gör

Buradaki ipucu açık: Gözetimi kapatmayı seçerseniz, Facebook veya Instagram'ı kullanmak için ödeme yapmanız gerekebilir. Elbette gerçekte böyle bir kısıtlama yok ve gelecekte de bu sosyal ağlara, gizli verilerini vermeyi reddedenler için ödeme yapılması pek olası görünmüyor. Ancak, genel olarak Facebook, bu verileri paylaşmayı reddedenlere yönelik herhangi bir kısıtlama getirebilir. Ancak Apple'ın buna nasıl bir tepki vereceği ise işin bir diğer önemli tarafı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18701 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim