Anlık Bildirim

Facebook'taki yüz tanıma sistemi kapatılıyor

Geçtiğimiz günlerde ismini Meta olarak değiştiren Facebook, uygulama olan Facebook'tan yüz tanıma sistemini kaldırıyor.                                                

Facebook'taki yüz tanıma sistemi kapatılıyor Tam Boyutta Gör

Son günlerde birçok kez gündeme gelen Facebook, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta ana şirketin adını Meta olarak değiştirmişti. Şimdi ise Meta, uygulama olan Facebook'ta önemli bir özelliği kaldırmaya karar verdi.

Yüz Tanıma Sistemi Kaldırılıyor

Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklmaya göre Facebook'taki yüz tanıma sistemi kaldırıalcak. Ne yazık kisadece "önümüzdeki haftalarda" şeklinde bir açıklama yapıldı, net tarih verilmedi. Meta bu kararı, yüz tanımanın daha geniş kullanımıyla ilgili "artan endişelerin" ardından aldığını açıkladı.

Eğer daha öncesinde bu özellik Facebook'unuzda aktif haldeyse bundan sonraki süreçte fotoğraflarda otomatik olarak tanınmayacaksınız ve Facebook ekibi bir milyardan fazla yüz tanıma şablonunu silecek. Fotoğraflarda tespit edilen kişilerin isimlendirilmesini de durduracak.

Meta her ne kadar yüz tanıma sisteminin hala yardımcı olabileceğini düşünse de şu anda şirkete verdiği zararlar büyük bir ihtimalle daha fazla. Şirkete geçen yıl bu yüzden 650 milyon dolarlık bir dava açılmıştı ve Facebook bu tarz davalarla daha fazla uğraşmak istemiyor olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim