Anlık Bildirim

YouTube arka planda çalma nasıl yapılır?

YouTube Premium abonesi olmadan, YouTube arka planda oynatma yöntemleri burada. YouTube telefonda arka planda çalma ücretsiz olarak nasıl yapılır? anlatıyoruz.  

YouTube arka planda çalma yöntemleri, YouTube Premium fiyat listesinin yenilenmesiyle tekrar gündeme geldi. Bireysel, aile ve öğrenciler için YouTube Premium abonelik ücretleri inanılmaz arttı. YouTube Premium yıllık plan, aylık plana kıyasla biraz daha uyguna geliyor ancak YouTube için çok yüksek üyelik fiyatları ödemek istemeyen kullanıcıların sayısı da bir hayli fazla. Kullanıcıların büyük çoğunluğu, reklamsız YouTube izleme, YouTube videolarını indirme, arka planda müzik çalma gibi özellikleri ücretsiz olarak sunan YouTube programları ve uygulamalarına yöneldi. Peki, YouTube Premium’a kayıt olmadan YouTube telefonda arka planda müzik çalma nasıl oluyor? İşte YouTube’dan ücretsiz ve reklamsız müzik dinlemenin yolları:

YouTube arka planda çalma (iOS) 🎧

iphone youtube arka planda çalma Tam Boyutta Gör
iPhone’da YouTube videolarını arka planda çalmak için aslında özel bir çaba sarf etmeniz gerekmiyor. Apple’ın Safari tarayıcısını kullanıyorsanız, hiçbir uygulama yüklemeden ücretsiz arka planda müzik dinleme keyfini sürebilirsiniz. Nasıl mı? Aşağıdaki basit adımları izleyin:
  1. Safari’yi açın ve YouTube sitesine girin.
  2. Arka planda oynatmak istediğiniz videoyu açın.
  3. Sol alt köşede aA simgesine dokunun.
  4. Masaüstü web sitesi’ni seçin.
  5. Oynat butonuna dokunun.
  6. YouTube kilit ekranında çalmaya başlayacaktır.

Yalnız bu yöntemde dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. YouTube videosu doğrudan uygulama üzerinden açılabilir; bunu önlemek için YouTube uygulamasını telefonunuzdan kaldırın. Masaüstü web sitesine dokunduktan sonra, YouTube’un ana sayfasına yönlendirilebilirsiniz; geri ok butonuna basarak videoya dönebilirsiniz. Safari’yi kapattığınızda arka planda çalma durabilir, kilit ekranında oynat butonuna dokunduğunuzda video sesi devam edecektir.

iPhone YouTube arka planda çalma, ücretsiz bir Safari eklentisiyle de mümkün. App Store’dan ücretsiz olarak telefonunuza indirebileceğiniz PiPiFire adında eklenti, tam da arka planda oynatma için tasarlanmış bir uygulama. YouTube PiP (resim içinde resim) açmak için de kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, Safari genişletmeleri bölümünde PiPiFire’ı açmak. Safari tarayıcıyı kullanmıyorsanız, Dolphin veya Opera tarayıcıyı öneririz. Bu tarayıcılarla YouTube mobil sitesi üzerinden de olsa ücretsiz müzik dinleme keyfi yaşayabilirsiniz.

YouTube arka planda oynatma (Android) 🎧

Android youtube arka planda çalma Tam Boyutta Gör
Söz konusu Android olduğunda, YouTube arka planda çalma seçenekleri genişliyor. Android telefonlar için geliştirilmiş çok sayıda üçüncü parti YouTube uygulaması var ancak onlara gelmeden önce uygulama yüklemeden arka planda müzik çalma nasıl oluyor? ondan bahsedeceğiz. Telefonunuzda Firefox’u açın ve ardından aşağıdaki adımları izleyin:
  1. YouTube sitesine girin.
  2. Arka planda çalmak istediğiniz videoyu açın.
  3. Pencerenin sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunarak Ayarlar menüsüne girin.
  4. Masaüstü web sitesi seçeneğine dokunun.
  5. Videoyu oynatmaya başlayın ve yukarı kaydırarak tarayıcıyı kapatın.

Bir yandan YouTube videolarını izlerken diğer yandan mesajlaşmak istiyorsanız, YouTube PiP modunu etkinleştirmeniz gerekir. Android 8.0 ve üzeri sürümlerde YouTube resim içinde resim özelliği dahili olarak mevcut. YouTube videosunu küçültmüş bir pencerede istediğiniz yerde tutarak izlemenizi sağlayan PiP özelliği müziklerde çalışmıyor ancak videolarda işe yarıyor. Şimdi dilerseniz, YouTube Premium özelliklerini ücretsiz olarak sunan en iyi Android uygulamalara bir göz atalım.

YouTube arka planda çalma uygulama listesi 👇🏻

youtube arka planda dinleme uygulamaları Tam Boyutta Gör

1 . Floating Tube

Floating Tube, adından da anlayacağınız üzere resim içinde resim modunu kullanarak YouTube videolarını kayan bir araç çubuğunda oynatan ücretsiz Android uygulaması. Bu uygulama, videoyu diğer uygulamalar üzerinden görülebilen küçük bir ekranda oynatıyor. İlk açtığınızda, diğer uygulamalar üzerinde görüntüleme iznini vermeniz gerekiyor. Ayarlar menüsünden videonun boyutunu değiştirebiliyorsunuz. Uygulama, YouTube kilit ekranında çalma desteği sunuyor.

2 . New Pipe

New Pipe, orijinal YouTube uygulamasına çok benzeyen arayüz sunuyor. Trend sekmesinde çıkan videolar doğrudan YouTube’dan sağlanıyor. Böylelikle YouTube’da en çok izlenen, trendlere girmiş videoları uygulamadan ayrılmadan izleyebiliyorsunuz. Abonesi olduğunuz kanalların videolarını da takip edebiliyorsunuz. YouTube videosunu arka planda oynatmak için videoyu açın ve ana sayfa butonuna basın. Video, arka planda otomatik olarak oynatılmaya başlayacaktır; bildirim panelinden kontrol edebilirsiniz. Resim içinde resim modu da sunan uygulama, çoğu Android cihazda sorunsuz çalışıyor.

3 . Brave Browser

Brave Browser, kilit ekranında YouTube videolarını oynatma özelliğiyle öne çıkan normal bir internet tarayıcısı. YouTube arka planda çalma için tarayıcı ayarlarına girip site ayarları altından medyayı açmanız ve arka planda oynatmayı etkinleştirmeniz gerekir. Ardından telefonunuzda herhangi bir değişiklik yapmadan YouTube videolarını arka planda oynatmaya başlayabilirsiniz.

Videoyu oynatmak için, tarayıcı adres çubuğuna YouTube adresini girin ve arka planda oynatmak istediğiniz videoyu aratın. Tarayıcıyı simge durumuna küçülttüğünüzde videonun oynamaya devam ettiğini göreceksiniz. Android telefon kullanıyorsanız bildirim panelinden, iPhone kullanıyorsanız kontrol merkezinden sesi kesip devam ettirebilirsiniz. Tarayıcının en iyi yanı, reklamları engellemede çok etkili olan yerleşik reklam engelleyici. YouTube’da en sevdiğiniz şarkıları kesintisiz dinleyebilirsiniz.

4 . OG YouTube

OG YouTube, Play Store’da bulunmayan, APK olarak telefonunuza indirebileceğiniz, en iyi YouTube arka planda müzik dinleme uygulamalarından biri.  Bildirim panelinden videoyu duraklatabilir, oynatabilir, ileri sarabilirsiniz. Resim içinde resim özelliğiyle telefonda diğer uygulamaları kullanırken arka planda YouTube’un çalmasını sağlayabilirsiniz.

5 . YMusic

YMusic, YouTube videolarını arka planda kolayca oynatabilen ve telefonunuzdaki şarkılar için Internetsiz müzik çalar olarak da kullanabileceğiniz bir uygulama. Keşfet bölümünde bulunduğunuz konuma göre filtrelenmiş en yeni şarkıları, trend videoları bulabilirsiniz. Arka planda video oynatmak değil de müzik dinlemek için bir uygulama arıyorsanız, YMusic’i denemelisiniz.

Android için YouTube arka planda çalma, resim içinde resim, kilit ekranında müzik dinleme gibi özelliklere sahip birçok uygulama var. İsim değiştirerek yoluna devam eden YouTube Vanced da en iyilerden biri diyebiliriz. Yeri gelmişken, YouTube video indirme için bir uygulama arıyorsanız SnapTube tavsiyemizdir.

youtube arka planda çalma Tam Boyutta Gör
Bu rehber yazıda, müzik dinlemek için YouTube’u tercih edenler için arka planda çalma yöntemlerine değindik. YouTube arka planda oynatma Android ve iPhone’larda nasıl yapılıyor? bundan bahsettik. YouTube Premium fiyatlarını yüksek bulanlar için de arka planda şarkı çalma, resim içinde resim gibi aranılan özelliklere sahip en iyi uygulamaları listeledik.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim