Anlık Bildirim

Facebook, 2021'in en kötü şirketi seçildi

Yahoo Finance tarafından her yıl gerçekleştirilen yılın en iyi ve en kötü şirketi anketinde Meta(eski adıyla Facebook), katılımcılar tarafından 2021'in en kötü şirketi olarak seçildi.

Meta, Yahoo Finance anketinde yılın en kötü şirketi oldu Tam Boyutta Gör

Eski adıyla Facebook olarak bilinen Meta, yapılan bir anket sonucunda 2021 yılının en kötü şirketi seçildi. Oylamalarda Meta, en yakın takipçisi Çinli e-ticaret devi Alibaba'dan %50 daha fazla oy alarak isim değişikliğiyle insanların bakış açılarını değiştirmeyi isterken kötü bir başlangıç yaptı.

'Meta' ile işler yoluna girebilir

Yahoo Finance, her yıl yılın en iyi ve en kötü şirketlerini seçtikleri bir anket yapıyor. Bu yıl için hazırlanan ankete katılan 1541 kişi, birçok şirketin yer aldığı seçenekler arasında en kötü şirket olarak Meta'yı tercih etti. Meta, toplam oyların %8'ini aldı.

Düzenlenen ankette kullanıcıların sadece oy vermesi yerine o oyu neden verdiğine dair de bilgiler istendi. Meta'nın en kötü şirket olarak seçilmesinin ardında kullanıcılar tarafından, şirketin kullanıcıların güvenliği yerine paraya daha çok önem verdiği, platformlarında konuşma özgürlüğünün yeterince sağlanamaması ve genç kullanıcıların platformlarda kötü etkilenebildiği gibi sebepler gösterildi.

Ankette, Meta'nın kullanıcıların güvenini tekrar kazanıp kazanamayacağı sorusuna ise katılımcılardan %30 oranında olumlu oy geldi. Facebook'un yeni bir başlangıç yapmak istemesi ve metaverse ile uyumlu olacak şekilde çatı şirketinde isim değişikliğine giderek Meta olarak yeniden adlandırılması, bazı kullanıcılar tarafından gereksiz bir çaba olarak görülse de ankete katılan bazı kullanıcılar bu durumu olumlu bir hamle olarak karşıladı.

2 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip Microsoft ise Yahoo Finance tarafından 2021'in en iyi şirketi seçildi.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2021/12/19/facebook-worst-company-2021-new-survey/ https://finance.yahoo.com/news/meta-facebook-worst-company-of-the-year-yahoo-finance-165345819.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim