Anlık Bildirim

Fiat'tan Citroen Ami'ye kardeş geldi: Yeni Fiat Topolino

Fiat'ın 2023 yılında Citroen Ami'yi temel alan küçük bir elektrikli araç piyasaya süreceğini siz değerli okurlarımıza aktarmıştık. Fiat Topolino adı verilen modelin tasarımı bugün ortaya çıktı.
Fiat'tan Citroen Ami'ye kardeş geldi: Yeni Fiat Topolino Tam Boyutta Gör
Topolino isminin hikayesi 1936 yılına kadar uzanıyor. 1936-1955 yılları arasında üretilen Fiat 500, iki kişilik minik bir şehir aracı olduğu için 'mickey mouse'a benzetilmiş ve İtalyanca'da onun karşılığı olan Topolino ismiyle anılmıştı. Şimdi bu isim, Fiat'ın minik elektriklisiyle yeniden hayata döndürülüyor.

Yeni Fiat Topolino, Citroen Ami ve Opel Rocks-e'nin İtalyan versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Topolino, retro esintiler taşıyan tasarımıyla farkını ortaya koymayı başarıyor. Yuvarlak farlar, gövde rengi, katlanabilir kumaş tavan ve jant kapaklarının tasarımı bizlere doğrudan 1957 model Fiat 500'ü hatırlatıyor. Ayrıca araçta kapı yerine halat benzeri bir detay kullanılmış. Başka bir opsiyon bulunup bulunmadığını henüz bilmiyoruz.

Fiat'tan Citroen Ami'ye kardeş geldi: Yeni Fiat Topolino Tam Boyutta Gör
Şimdilik Fiat Topolino'ya ilişkin başka bir görsel veya teknik detaylar paylaşılmadı. Ancak altyapı olarak Citroen Ami ile aynı olduğu için muhtemelen 8 hp elektrik motoru ve 5.5 kWsa'lik lityum iyon batarya kullanacaktır. Söz konusu modelin 70 km/s menzile sahip olduğunu ve son hızın 45 km/s ile limitli olduğunu hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28636 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiat, topolino ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim