Anlık Bildirim

Ford, 4 bine yakın çalışanını işten çıkaracak

Elektrikli araçlara geçiş süreci çoğunluğu mühendislik tarafında olmak üzere işten çıkarmaları da beraberinde getiriyor. Ford da bu kapsamda binlerce çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu.
Ford, 4 bine yakın çalışanını işten çıkaracak Tam Boyutta Gör
Bir süredir Ford'un Avrupa'daki iş gücünü azaltacağı konuşuluyordu. Bu söylentiler ABD merkezli şirket tarafından doğrulandı. Ford, önümüzdeki üç yıl içerisinde 3.800 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

İşten çıkarmaların sebebi elektrikli araçlara geçiş olarak açıklandı. Konuyla ilgili Automotive News'e açıklamada bulunan Ford Model e Genel Müdürü Martin Sander:

"Elektrikli araçlarda mühendislik açısından yapılacak çok daha az iş var. Dünya, daha az küresel platformun ve dolayısıyla daha az mühendislik çalışmasının gerekli olduğu bir yöne evriliyor. İşte bu yüzden biz de bazı ayarlamalar yapmak zorundayız" dedi.

 

Gelen bilgiye göre, işten çıkarmaların büyük bölümü mühendislik pozisyonlarında yapılacak. Bunun yanı sıra yönetim, pazarlama, satış ve dağıtım departmanlarında da küçülmeye gidilecek. Ülke bazında baktığımızda ise Almanya'da 2.300, Birleşik Krallık'ta 1.300 ve diğer ülkelerdeki 200 çalışan ille yollar ayrılacak.

Ford, 2030'lu yıllara kadar Avrupa'daki elektrifikasyon sürecine hız verecek. Daha önce Mondeo'yu emekli eden otomotiv devi, Fiesta (2023) ve Focus'un (2025) da üretimine son verecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim