Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük fotoğrafı unvanı el değiştirdi!

 
Dünyanın en büyük fotoğrafı unvanı el değiştirdi!
Dünyanın en büyük fotoğraf unvanı şimdiye kadar İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan British Telekom Kulesi üzerinden 360Cities tarafından çekilmiş olan 320-Gigapikel'lik fotoğrafa aitti. Ancak bu rekor Filippo Blengini'nin başında olduğu uluslarası bir ekip tarafından 365-Gigapiksel değeriyle geride bırakıldı.
365-Gigapiksel'lik bu fotoğraf için Avrupa'nın en yükseği olarak geçen Mont Blanc dağını seçen ekip, bu rekor için 2014'in son aylarında yaklaşık 2 hafta boyunca 3500 metre yükseklik ve -10 derece sıcaklık değerlerinden çekimler gerçekleştirdi. Ekipman olarak Canon 70D DSLR fotoğraf makinesi, Canon EF 400mm F/2.8 IS II lens, özel elektronik panorama kafası ve Canon 2X II telekonvertör kullanarak 70,000 farklı fotoğraf çeken yeni rekorun sahipleri, 46 terabayt tutan bu fotoğrafları bir araya getirerek işlemek içinse yaklaşık 2 ay boyunca çalışma gösterdi.

Dünyanın en büyüğü rekorunu elde eden fotoğrafın tam çözünürlüklü haline buradan ulaşabilir, çekim arkası görüntülerini direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim