Anlık Bildirim

Apple üretim ortağı Foxconn, ABD ve Tayland'da elektrikli araç fabrikaları kuracak

Apple'ın en büyük tedarikçilerinden biri olan Foxconn, yavaşlayan akıllı telefon endüstrisini telafi için elektrikli araç trendini yakalamaya çalışıyor. Şirket elektrikli araç fabrikaları kuracak.

Foxconn, ABD ve Tayland'da elektrikli araç fabrikaları kuracak Tam Boyutta Gör

Nikkei Asia kaynaklı habere göre Apple'ın en büyük üretim ortaklarından biri olan Foxconn, gelecek yıl ABD ve Tayland'da elektrikli otomobil fabrikaları kurmaya başlayacak. Şirket söz konusu üretim tesislerini 2023 yılına kadar faaliyete geçirmeyi umuyor.

Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu yatırımcılara yaptığı açıklamada "2023'te sırasıyla ABD ve Tayland'da seri üretime başlamayı planlıyoruz. Bu bölgelere ek olarak, global elektrikli araç stratejimizin bir parçası olarak Avrupa'daki olası lokasyonlar ile de görüşme halindeyiz" dedi.

Foxconn, Apple'ın en önemli iPhone montajcısı konumunda. Nikkei Asia tarafından yayınlanan raporda şirketin yavaşlayan akıllı telefon endüstrisini telafi için yükselişte olan elektrikli araç trendini yakalama çabalarını hızlandırdığı belirtiliyor.

Foxconn, ABD ve Tayland'da elektrikli araç fabrikaları kuracak Tam Boyutta Gör

Apple Car'ı üretebilir

Foxconn başlangıçta Amerika'daki fabrikasını, müşterisi Fisker için otomobil üretmek için kullanacak. Ancak gelecekte üretim hattı Apple'a hizmet vermek için genişletebilir. Zira Apple'ın kendi sürücüsüz elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlandığını bililyoruz.

Cupertinolu şirket Apple Car'ı üretmeye yardımcı olacak bir şirket arayışında. Potansiyel adaylar arasında Foxconn'un da adı geçiyor. Tayvanlı elektronik devi, Apple Car'ın üretimi ve montajı konusunda Apple ile tıpkı iPhone'larda olduğu gibi stratejik bir ortaklık kurabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim