Anlık Bildirim

Fransa, vahşi hayvanların sirklerde kullanılmasını yasakladı

Fransız yetkililer tarafından hayvan haklarına yönelik önemli bir karar imzalandı. Yürürlüğe girecek olan yasaya göre ülkedeki sirklerde vahşi hayvanların kullanımı yasaklandı.

Fransız yetkililer perşembe günü aldığı bir kararla ülkedeki canlı sirk şovlarında vahşi hayvanların kullanılmasını yasakladı. Yani bu kararla birlikte aslan, kaplan, fil, ayı gibi hayvanların sirklerde kullanımı yasaklanacak.

Hayvanların sirklerde kullanılması 2 yıl içinde tamamen yasak olacak Tam Boyutta Gör

Bir yılı aşkın süredir gündemde olan bu yasa, önümüzdeki iki yıl içinde vahşi hayvanların canlı gösterilerde kullanılmasını yasaklayacak. Ayrıca, önümüzdeki yedi yıl içinde bu hayvanların sahiplenilmesi de yasa dışı hâle gelecek.

Ülkede daha önce imzalanan bir yasa da önümüzdeki beş yıl içinde Fransa’daki canlı yunus gösterilerinin yasaklanmasını sağlamıştı.

Sirk sahipleri bu kararı eleştirirken hayvan hakları savunucuları kararın doğru olduğunu belirtti. Ünlü oyuncu ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot da yaptığı açıklamalarda bu kararı ‘hayvan hakları konusunda büyük bir ilerleme’ olarak nitelendirdi.

Hayvanlara şiddet uygulayanlara hapis ve para cezası uygulanacak Tam Boyutta Gör

Hayvanlara şiddet uygulayanlara hapis

Yasa, sirklere yönelik tedbirlerin yanı sıra hayvanlara yönelik şiddete karşı da yeni kararlar içeriyor. Açıklamalara göre hayvanlara şiddet uygulayan insanlar beş yıla kadar hapis ve €75.000’luk cezalar ile karşı karşıya kalacak. Bunun yanı sıra da evcil hayvan satışlarına, boğa güreşlerine ve avcılığa da yeni kısıtlamalar getirilecek.

Yapılan anketlerde de Fransız vatandaşların büyük bir çoğunluğunun hayvanların eğlence amaçlı kullanılmasını engelleyen yasayı desteklediği ortaya çıktı. Sirk sahipleri ise durumdan memnun olmadıklarını, gerekli itirazı yapacaklarını söyledi: “Bu keyfi bir karar; çünkü sirklerimizde kötü muamele gören hayvanlar yok”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim