Anlık Bildirim

Geçtiğimiz ay, “en sıcak üçüncü temmuz ayı” olarak tarihe geçti

Avrupalı bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz temmuz ayı, 2019 ve 2016'dan sonra şu ana kadar kaydedilen "en sıcak üçüncü temmuz ayı" olarak kayıtlara geçti.

Avrupalı bilim insanlarının 5 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz temmuz ayının 2019 ve 2016’nın ardından en sıcak temmuz olduğu ve Finlandiya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar olan bölgelerde olağandışı yüksek sıcaklıkların görüldüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz ay, “en sıcak üçüncü temmuz ayı” olarak tarihe geçti Tam Boyutta Gör

Sera gazı emisyonlarının iklim değişikliklerinin artırması son 7 yılda yaşanan yüksek sıcaklıkların en büyük sebeplerinden biri olarak belirtiliyor.

Avrupa Birliği’nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi’nden bilim insanı Freja Vamborg Reuters’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Küresel sıcaklıklara baktığımızda yıldan yıla, hatta aydan aya dalgalanmalar görüyoruz. Ama nihayetinde gördüğümüz temel şey; küresel olarak ve çoğu bölgede yaşanan ısı eğilimi.”

Copernicus, Temmuz 2021’in şu ana kadar kaydedilmiş en sıcak üçüncü temmuz ayı olduğunu da açıklamalarının arasında yer verdi.

Geçtiğimiz ay, “en sıcak üçüncü temmuz ayı” olarak tarihe geçti Tam Boyutta Gör

Daha da şiddetlenecek

Temmuz ayında aşırı hava olaylarının dünyadaki çoğu bölgeyi kuşattığını belirten bilim insanları, sıcak hava dalgalarının daha da şiddetleneceğini ve bunun sonucunda çok daha yoğun yağışların oluşacağı konusunda uyarılarda bulundu.

ABD ve Kanada’da haziran ayının sonlarında yaşanan aşırı sıcaklar yüzlerce insanın ölümüne yol açmıştı. Batı Avrupa’da ve Çin’de de geçtiğimiz ay yaşanan yağışlar da ölümcül sellere neden olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7223 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa, dünya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim