Anlık Bildirim

General Electric'in dev rüzgâr türbini enerji üretmeye başladı

260 m. yüksekliği ve 107 m. pervane uzunluğuyla dünyanın en güçlü deniz üstü rüzgâr türbini olarak lanse edilen Haliade-X 12 MW, enerji üretmeye başlayarak önemli bir aşama kaydetti.

General Electric'in dev rüzgâr türbini enerji üretmeye başladı Tam Boyutta Gör

General Electric (GE) Yenilenebilir Enerji tarafından geliştirilen ve dünyanın en güçlü deniz üstü rüzgâr türbini olarak lanse edilen Haliade-X 12 MW, önemli bir testi tamamladı.

12 MW kapasiteye, 260 m. yüksekliğe ve 107 m. pervane uzunluğuna sahip prototip türbin, 24 saat içinde 262 megawatt enerji üretti. Elde edilen bu enerjinin 30.000 meskenin enerji ihtiyacını karşılayabileceği ifade ediliyor.

Deniz üstü rüzgâr enerjisi sektöründe  kullanılmak üzere tasarlanan türbin, denemeler sırasında kolay erişilebilmesi kapsamında Rotterdam-Maasvlakte limanına kurulmuştu. GE’nin 2021 yılında pazara sunmaya hazırlandığı modelin seri üretimine ise aynı yılın ikinci yarısında geçilmesi bekleniyor.

General Electric'in dev rüzgâr türbini enerji üretmeye başladı Tam Boyutta Gör

Haliade-X 12 MW’ın gösterdiği sıra dışı performans, yakında hayata geçirilecek deniz üstü rüzgâr enerjisi projeleri için tercih sebebi olmuş. 3.600 MW kapasiteli ve İngiltere merkezli Dogger Bank ile ABD merkezli 1.100 Ocean Wind projelerinde söz konusu modelin kullanılacağı belirtilmiş.

General Electric'in dev rüzgâr türbini enerji üretmeye başladı

Avrupa kıtasının başı çektiği deniz üstü rüzgâr enerjisi sektörü, burada önemli yatırımlara sahne oluyor. Kıtanın bu sektöre en çok yatırım yapan ülkesi ise Danimarka. Hatta ülke, 45 milyar dolara kadar çıkabilecek bir maliyetle yapay bir rüzgâr adası inşa etmeye hazırlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12670 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rüzgar türbini, deniz üstü rüzgar enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim