Anlık Bildirim

Gigabyte hacklendi, hassas veriler çalındı

Gigabyte markasının sunucuları siber saldırıya uğradı ve saldırganlar 112GB boyutunda veriyi çaldı. Bunlar arasında iş ortaklarına ait hassas veriler de var.

Gigabyte hack Tam Boyutta Gör

Son dönemde kurumsal organizasyonların veya dev işletmelerin fidye saldırılarına maruz kaldıklarını görüyoruz. Bilgisayar pazarının dev ismi Gigabyte da siber saldırı sonucunda hassas verilerini kaptırdı. 

Gigabyte saldırıya uğradı

Kaynaklara göre 3-4 Ağustos tarihleri arasında Tayvanlı teknoloji devi Gigabyte siber saldırıya uğradı. Sunuculara sızan siber saldırganlar 112GB veriyi çaldı ve bunlar arasında Intel ile AMD’ye ait yonga dökümanları ve hata ayıklama raporları da mevcut. 

Saldırıyı RansomEXX adında bir ekibin gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Daha önce Brezilya ve Teksas’ta kurumsal organizasyonlara saldırmasıyla biliniyor. Gigabyte saldırı sonrasında tüm bilişim altyapısını kapattığını dile getiriyor. 

Gigabyte henüz saldırının ne boyutlarda olduğunu veya saldırganların ne tür isteklerde bulunduğunu açıklamadı. Bununla birlikte üretim ve satış tarafındaki sistemlerin bundan etkilenmediği ifade ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim