Anlık Bildirim

Gmail'in mimarı: ChatGPT, Google'ın işlerini iki yıl içinde mahvedecek

Gmail'in mimarı, ChatGPT'nin en geç iki yıl içinde Google'ın işlerini bozacağını düşünüyor. Amerikalı bilgisayar programcısına göre sohbet robotu Google'ın en önemli gelir kaynağını yok edecek.

Gmail'in mimarı: ChatGPT, Google'ın işlerini 2 yıl içinde bozacak Tam Boyutta Gör

Yapay zeka, Google'ın en çok para kazandığı yer olan arama motoru sonuç sayfalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir. Gmail'in mimarı olarak bilinen Paul Buchheit, ChatGPT'nin Google için gerçek bir tehdit olduğunu düşünüyor.

Amerikalı bilgisayar programcısına göre şirketin reklam işi en fazla iki yıl içinde çökmeye başlayacak. Buchheit, bunun sadece Google'ı değil diğer tüm arama motorlarını da ilgilendirdiğini söyledi. Yani arama sektörünün tamamı en büyük gelir kapılarından birini kaybetmek üzere.

ChatGPT favori haline geldi

Geçen yıl Kasım ayında kullanıma açılan ChatGPT, kullanıcıların onlarca sayfaya yayılan arama sonuçlarıyla boğuşmadan istediği yanıtları almasını sağladı. Yapay zeka tabanlı araç sohbet tarzında iletişim kurabildiği gibi kullanıcıların ek ve açıklayıcı sorular sormasına da olanak tanıyor.

Google'ın reklam işinin büyük bir kısmı, belirli anahtar kelimelere göre arama sayfalarında reklam gösterme üzerine kurulu. Şirket 2021 yılında 250 milyar dolardan fazla para kazanarak 25 yıllık tarihinin ne iyi gelirini elde etti.

ChatGPT'nin yükselişiyle birlikte, kullanıcıların uzun arama sonuçları sayfalarıyla uğraşmak yerine sorularına daha kolay yanıtlar alabildikleri sohbet robotlarını tercih etmesi Google'ın arama motorunu eski parlak günlerinden uzaklaştırabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Google yapay zekaya yatırım yapmamış olsaydı ben de aynı fikirde olurdum fakat uzundur AI first stratejisi izliyorlar. ChatGPT rakibi ürün çıkarması çok sürmez ...
Yorumu gör »
scientia
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5862 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, gmail ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim