Anlık Bildirim

GoDaddy hacklendi, 1.2 milyon kişi etkilendi

Dünyaca ünlü alan adı servisi GoDaddy saldırıya uğradığını duyurdu. Admin şifreleri ve SSL anahtarları da dahil pek çok kritik verinin ele geçirildiği ifade ediliyor. 

GoDaddy hack Tam Boyutta Gör

İnternet üzerinde en büyük alan adı ve barındırma hizmeti sunan firmalardan GoDaddy büyük bir saldırıya uğradı. Geç fark edilen saldırı sonrasında önemli miktarda kullanıcı verisi sızdırıldı.

GoDaddy saldırıya uğradı

GoDaddy tarafından Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan raporda sunuculara yetkilendirilmemiş üçüncü taraf kişiler tarafından erişildiği ve 1.2 milyon kişiye ait hassas bilgilerin sızdırıldığı belirtildi. 

6 Eylül tarihinde WordPress Yönetim sunucularına yapılan sızma sonrasında email adresleri, müşteri numaraları, admin şifreleri, sFTP şifreleri ve SSL özel anahtarları gibi kritik verilerin ele geçirildiği ifade ediliyor. 

GoDaddy olayı geç fark etmiş ancak güvenlik güçleri ile iş birliği yaparak kaynağını bulmaya çalışıyor. Ayrıca yeni SSL sertifikaları ile güvenliği sağlamaya çalışıyor. Firmanın bundan önce 2 kere daha saldırıya uğradığı belirtiliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim