Anlık Bildirim

Intel işlemcilerde yeni bir açık bulundu

Intel Goldmont temelli işlemcilerde ortaya çıkan yeni bir açık sistemlere sızarak çeşitli admin yetkileri elde edilmesine ve sistemlerin ele geçirilmesine neden oluyor.

Intel işlemciler Tam Boyutta Gör

Son dönemde gerek AMD gerekse de Intel işlemcilerde sık sık tehlikeli açıklar ortaya çıktığını duyuyoruz. Son olarak Intel’in düşük bütçeli sistemlere yönelik sunduğu işlemcilerde yeni bir açık keşfedildi. 

Intel Goldmont serisinde yeni açık

Hazırlanan yeni bir rapora göre Goldmont ve Goldmont Plus olarak bildiğimiz mimarilerde yeni bir açık keşfedildi. Bu mimariler Apollo Lake, Gemini Lake, Gemini Lake Refresh serilerinde yer alan Atom, Celeron ve Pentium işlemcilerde yer alıyor. 

Açık, bilgisayara fiziksel olarak erişen saldırganların işlemciyi debug moduna sokmasına ve şifreleme anahtarları gibi yüksek admin yetkileri elde etmesine sebep oluyor. Sonrasında güvenlik yazılımlarına fark etmeden casus yazılım yüklenebiliyor. 

Uygun fiyatlı taşınabilir sistemler ve entegre sistemlerde yer alan Goldmont işlemcileri ayrıca pek çok otomobilin kalbinde de bulunuyor. Bu bakımdan rapor Intel’e ulaştırılmış. UEFI BIOS yaması ile çözülebileceği belirtilen sorun için kullanıcıların güncellemelerini kontrol etmesi isteniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim