Anlık Bildirim

Google, Apple'ın Safari tarayıcısında 5 güvenlik açığı buldu

Google'ın güvenlik uzmanları Apple'ın internet tarayıcısında 5 güvenlik açığı keşfetti. Söz konusu açıklar milyonlarca kullanıcının gizliliğini tehlikeye atma riski taşıyor.

Google, Apple'ın Safari tarayıcısında 5 güvenlik açığı buldu Tam Boyutta Gör

Google bünyesindeki güvenlik uzmanları, Apple'ın Safari tarayıcısında 5 güvenlik açığı keşfetti. Söz konusu açıklar potansiyel saldırganların, kullanıcılar tarafından ziyaret edilen web sayfaları ve yapılan arama sorguları hakkındaki bilgilere erişmesine olanak sağlıyor.

Bununla birlikte kullanıcıların internet üzerindeki gezinme alışkanlıklarını izleyen çeşitli araçların çalışmalarını engellemek için geliştirilmiş bir sistem olan Akıllı İzleme Önleme (ITP) özelliğinde de açıklar tespit edildi.

Güvenlik araştırmacısı Lukash Oleinik konuyla ilgili olarak "Gizliliği artıran teknolojilerin gizliliğinizi riske atmasını beklemezsiniz" açıklamasında bulundu. Apple, kullanıcı verilerini korumak için geliştirdiği ITP özelliğini 2017 yılında tarayıcısına eklemişti.

Google, Apple'ın Safari tarayıcısında 5 güvenlik açığı buldu Tam Boyutta Gör

Güvenlik açıkları giderildi mi?

Apple, geçtiğimiz Aralık ayında ITP'deki güvenlik açıklarının giderildiğini belirten fakat hiçbir detay içermeyen bir blog yazısı yayınladı. Hatta şirket yardımları için Google'a teşekkür de etti.

Ancak Google Chrome Mühendislik Direktörü Justin Schuh, Apple'ın iddiasına rağmen gerçek güvenlik açıklarının henüz giderilmediğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim