Anlık Bildirim

Google, Safari tarayıcısından kazandığının üçte birini geri veriyor

Arama motoru lideri kalabilmek için her yıl on milyarlarca dolar ödeyen Google, en büyük payı şüphesiz Apple’a veriyor ancak Safari tarayıcılarından da çok iyi kazanıyor. 
Google Tam Boyutta Gör
Bugün arama motoru pazarında mutlak bir Google hakimiyeti var ve kolay kolay da bitecek gibi görünmüyor. Gelir metotlarının hemen tamamı bu arama motoru hakimiyetine dayandığı için de avantajını kaybetmemek için milyar dolarlar saçmaktan çekinmiyor. Firmaya karşı tekeliyet davaları da zaten bu noktadan çıkıyor.

Al gülüm ver gülüm

Google 2021 yılında cep telefonları ve web tarayıcılarında varsayılan arama motoru olmak için 26.3 milyar dolar civarında ödeme yaptı. Bu strateji ile de 146 milyar dolar gelir elde etti. Yani ödediğinin 5 katından fazlasını geri kazanıyor.

Bu rakamın sadece 18 milyon dolarının Apple’a gittiği ifade ediliyor. Peki Google bu devasa ödeme sonunda Apple’dan ne kadar gelir elde ediyor? Tekelleşme davasından gelen bilgilere göre Google, Safari tarayıcısından kazandığı gelirin yüzde 36’sını Apple’a ödüyor.

Kısa bir hesapla Google’ın en büyük rakibinden 50 milyar dolar civarında reklam geliri elde ettiği bulunabilir. Yani 50 milyar dolar kazanıp bunun 18 milyar dolarını geri ödüyor. Bu rakamlar elbette yıllık rakamlar ancak telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazların sayısı arttıkça daha da büyüyecek zira 2018 yılında 9 milyar dolar ödemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim