Anlık Bildirim

Google, arama sonuçlarının güvenilir olmadığı zamanlarda kullanıcıları uyaracak

Arama devi Google, yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek adına yeni bir özelliği platforma ekliyor. Artık Google, güvenilir kaynakların yer almadığı bir arama sonucunda kullanıcıları uyaracak.

Google, arama sonuçları güvenilir değilse kullanıcıları uyaracak Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Google, güvenilir olmayan sonuçlara sahip olabilecek bir konu aradıklarında insanları bilgilendirecek yeni bir özelliği, tarayıcısında kullanıma sundu. Son dakika haberlerinde güvenilir sonuç sunamayan Google, kullanıcıları daha sonra tekrar aramaya yönlendirecek uyarılar sunacak.

Google, son dakika haberlerinde güvenilmeyen sonuçları bildirecek

Google, özellikle son dakika haberlerinde güvenilir sonuçlar sunmaya odaklanıyor. Şirket, paylaştığı yeni bir duyuruda kullanıcıların arama yaptığı sırada bazen güvenilir bilgilerin çevrimiçi olmadığını söyledi ve bu durumda kullanıcıların uyarılacağını belirtti.

Google, arama sonuçları güvenilir değilse kullanıcıları uyaracak Tam Boyutta Gör

Yanlış bilgi yayılması nedeniyle eleştirilerle mücadele eden Google, bu konuda yeni bir özelliği kullanıma sokuyor. Kullanıcıları gördükleri sonuçların hızla değiştiği ve güvenilir bir kaynağın arama sonuçlarında henüz yer almadığı konusunda "Görünüşe göre bu sonuçlar hızla değişiyor." başlığı altında "Bu konu yeniyse sonuçların güvenilir kaynaklar tarafından eklenmesi bazen zaman alabilir." ifadeleriyle uyarıyor.

Google, bu özelliği sayesinde özellikle son dakika haberlerinde yaşanabilecek olan güvenilir olmayan kaynaklardan elde edilen yanlış bilgilerin yayılması problemini çözmeyi amaçlıyor. Özellik şu an için yalnızca ABD'de İngilizce aramalar için kullanıma sunuldu. Arama devi, ilerleyen zamanlarda özelliğin kullanım alanını genişletmek istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim