Anlık Bildirim

Google, Mac'leri Chrome OS Flex ile Chromebook'a dönüştürüyor

Google, Chrome OS işletim sisteminin Mac'lerde ve Windows PC'lerde erişilebilir olması için Chrome OS Flex'i duyurdu. Yeni işletim sistemi şu an için erken erişim aşamasında

Google, Mac'leri Chrome OS Flex ile Chromebook'a dönüştürüyor Tam Boyutta Gör

Google artık Chrome OS'u Chromebook harici cihazlarda da kullanılabilir hale getiriyor. Şirket, Chrome OS Flex adlı bir Chrome OS sürümüne erken erişim programını başlattı. Ücretsiz indirilebilen Chrome OS Flex, Windows PC'ler ve Mac'lerde Chrome OS deneyimi sunacak.

Mac'lere Chrome OS deneyimi geliyor

Özellikle eğitim ve işletmeler göz önünde bulundurarak tasarlanan Chrome OS Flex, cihazlardaki mevcut Windows veya MacOS kurulumun yerini alacak. Ayrıca şirket, yeni işletim sisteminin eski cihazlarda yavaş çalışan işletim sistemlerine oranla daha hızlı çalıştığını belirtiyor.

Google, Chrome OS Flex'te resmi Chrome Tarayıcı, Google Asistan ve cihazlar arası özellikleri Chrome OS ile aynı kullanıcı arayüzünde sunuyor. Yeni işletim sistemi Google Play ve Android uygulamaları desteklemiyor.

İsteyen kullanıcılar bulut tabanlı yeni işletim sistemini cihazlarına yüklemeden önyüklenebilir bir Chrome OS Flex USB sürücüsü oluşturarak ücretsiz  test edebilecekler. Deneyimden memnun kalanlar ya da direkt yüklemek isteyenler de şirkete göre sadece birkaç dakika içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Google, 2020 yılında kullanıcıların eski bilgisayarlarını Chrome OS cihazlarına dönüştürmelerine olanak tanıyan CloudReady adlı bir uygulama sunan Neverware'i satın almıştı. Erken erişime sunulan Chrome OS Flex de CloudReady'nin üzerine inşa edildi. İşletim sisteminin kararlı bir sürümü kullanıma sunulduğunda CloudReady müşterileri Chrome OS Flex'e ücretsiz olarak yükseltilecek.

Kararlı sürümünün önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen Chrome OS Flex'i kullanmak isteyenler erken erişim programına dahil olabilirler ancak kararlı bir yapıya sahip olmadığı için kullanıcıların bazı hatalarla karşılaşabileceklerini belirtmek gerekiyor.

Kaynakça https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/ https://www.macrumors.com/2022/02/16/google-turn-old-mac-into-chromebook/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2877 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Chrome OS Flex, chrome os ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim