Anlık Bildirim

Google, Fast Pair'i Android 13 ile daha fazla cihaza sunabilir

Google, Fast Pair'in GMS olmadan gönderilen Android cihazlarda da kullanılabilmesini sağlamak için Android 13'le bu desteği sunabilir.                           

Kullanıcıların Bluetooth aksesuarlarını Android telefonlarına bağlamayı kolaylaştırmak için 2017 yılında duyurulan Fast Pair, yeni bilgilere göre daha fazla cihazda kullanılabilir olacak. Google şimdiye kadar Google Mobil Hizmetleri(GMS) olmadan gönderilen Android cihazlarda Fast Pair'i sunmuyordu ancak Android 13 ile bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Android 13 ile daha fazla cihazda Fast Pair deneyimi

Google'ın desteklenen cihazların manuel olarak eşleştirilmelerine gerek kalmadan hızlı ve sorunsuz bir şekilde eşleşmelerini sağlamak için kullanıma sunduğu Fast Pair'i Nearby platformuna entegre etmişti. Bu da Android'i GMS olmadan göndermeyi tercih eden cihaz üreticilerinin Fast Pair'den yararlanamayacağı anlamına geliyor.

Android Açık Kaynak Projesi(AOSP) Gerrit'te görülen yeni kod değişiklikleri, Google'ın Fast Pair'i Android 13 ile GMS olmadan gelen cihazlarda da kullanılabilir yapmayı istediğini gösteriyor.

Google, CES 2022'de Fast Pair'i Chromebook'lara , Windows'a, Android TV'lere ve diğer akıllı ev cihazlarına getireceğini duyurmuştu. Yapılan bu değişikliğin şirketin hedefleri doğrultusunda bağlantılı bir gelişme olarak gösteriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim