Anlık Bildirim

Google rekor gelirlere imza attı

Reklam gelirleri rekor artış gösteren Google büyümeye devam ediyor. Sadece bulut servisi faaliyet zararı açıklarken YouTube da gelir anlamında Netflix’i geçti.  

Google Tam Boyutta Gör

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Google, geçen yılın son çeyreğini rekor gelirle kapattı. Bulut altyapı tarafı zarar etmeye devam etse de reklam gelirleri ve YouTube kazançları bunu telafi etti. 

Google coştu

Geçen yıl son çeyrek raporlarına göre Google’ın toplam geliri 75.33 milyar dolar olarak gerçekleşti ve beklentileri geride bıraktı. Yüzde 32 büyüyen firmanın hisse değerleri de sıçrama gösterdi.

Reklam kazançları 61.24 milyar dolar ile yüzde 33 artış gösterirken tarayıcı veya uygulama varsayılan arama motoru olmak için harcanan para da 13.43 milyar dolara yükseldi. Burada aslan payını Apple ekosistemi alıyor. 

Google Cloud platformu 5.54 milyar dolar ile beklentileri karşıladı ancak 890 milyon dolar faaliyet zararı oluştu. Google’ın G Suite ücretsiz aboneliği sona erdirmesinin etkisinin olması bekleniyor. 

Son olarak YouTube gelirleri 8.63 milyar dolar olarak gerçekleşti. Firma gelir anlamında Netflix’i geride bıraktığını belirtiyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı 15 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Reklamsız YouTube ve Google Play ile donanım gelirleri de 8.16 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim