Anlık Bildirim

Güney Kore, kripto paraları izlemek için yeni bir büro kuruyor

Güney Kore, kripto para endüstrisini izlemek için yeni bir bağımsız büro kurmayı planladığını açıkladı. Büro, kripto para birimlerinin yasa dışı faaliyetlerde kullanımıyla mücadelede kullanılacak.

Güney Kore, kripto para birimlerine karşı sert tutumlarıyla biliniyor. Ülke, geçtiğimiz ay 11 kripto para borsasını kapatma kararı almıştı.

Şimdi de hükümet, düzenlemeleri biraz daha sıkılaştırmak ve kripto para endüstrisini izleyip incelemek için yeni bir büro kuracağını açıkladı. Büro, kara para aklama ile mücadele, yatırımcıların korunması gibi konularda faaliyet gösterecek.

Güney Kore, kripto para bürosu kuruyor Tam Boyutta Gör

Kripto varlık izleme bürosu

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yapılan açıklamada, yeni büronun “kripto varlık izleme bürosu” olarak adlandırılacağı belirtti. Haberlere göre büro, “şüpheli” olarak nitelendirilen kripto para işlemlerini izleyecek, dijital operatörlerin lisanslarının uzatılıp uzatılmamasına karar verecek ve kripto para yatırımcılarının korunmasını sağlayacak yollar arayacak.

FSC’ye göre yeni kurulacak olan büro sayesinde potansiyel kara para aklamanın olaylarının önemli derecede önüne geçilebilecek ve kripto para birimleri üzerindeki düzenlemeler daha da sıkılaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim