Anlık Bildirim

HAVELSAN'ın İHA'sı "BAHA", sınırda test edildi

HAVELSAN tarafından geliştirilen BAHA isimli insansız hava aracı, sınırda 7 bin 500 feet yükseklikte test uçuşu yaptı. HAVELSAN BAHA'nın özellikleri haberimizde.

HAVELSAN BAHA test edildi: BAHA özellikleri Tam Boyutta Gör

HAVELSAN’ın insansız hava aracı BAHA, büyük testi başarıyla geçti. Dikey iniş kalkış yapabilen bulut altı insansız hava aracı BAHA, sınırda ilk saha testini yaptı. 7 bin 500 feet yükseklikte, yer destek merkezine 10 kilometre uzaklıkta uçuş gerçekleştirdi. Keşif ve gözetleme amaçlı olarak görüntü alıp aktardı.

Kullanıcılardan gelen bildirimler doğrultusunda çeşitli geliştirmeler yapılacak ve gelecek yılın başında tekrar sahada denemeler yapılacak. BAHA’nın teslimat tarihi hakkında bilgi verilmedi.

BAHA, bulutlu havada görev yapabilmesi ve dikiş iniş kalkış özelliği ile öne çıkıyor. Otonom halde sürüş yapabiliyor ve kara araçlarına entegre edilebiliyor. 30 kilogram ağırlığa, 5 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip.

İlerleyen aylarda 20-30’lu BAHA sürüsünün uçuş testlerinin yapılmasının planlandığını aktaran HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Solmaz, “Geldiğimiz noktada kara araçlarımızla BAHA platformumuzu entegre ettik. Tek bir operatör ile birden fazla kara aracımızı ve bulut altı insansız hava aracımızı ortak göreve çıkarabiliyoruz. Amacımız 20-30'lu sayıda araçla denemelerini yapabilmek. 2022'nin ortasında bu denemelerimizi sahada göstermeyi amaçlıyoruz. Sürü algoritması tarafındaki çalışmalarımız devam ediyor. Platformlarımız belli bir başarıya ulaştı. Kullanıcı girdilerine yönelik de çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan sürü algoritmasının sahanın ya da kullanıcının isteğini karşılayacak şekilde tamamlanması. Bu kapsamda da çalışmalarımızın sonuçlarını 2022 ortasında göreceğimizi umut ediyoruz.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim