Anlık Bildirim

Teknoloji devleri tüketicilere bilgisayarın ne yaptığını anlatacak

Gerileyen bilgisayar pazarı ve firmaların düşen gelirleri tüketicilere ulaşmak adına yeni çözümler geliştirilmesine sebep oluyor. Bilgisayar pazarının dev firmaları tüketicinin ilgisini çekecek yeni bir tanıtım kampanyasına başlıyor. 

Intel, Microsoft, HP, Dell ve Lenovo'nun bir araya gelerek üzerinde çalıştığı yeni kampanya What PC Does? yani "Bilgisayar ne yapar?" şeklinde bir slogan benimsemiş ve modern bir bilgisayarın yapabildiği herşeyi anlatmayı amaçlıyor.

Bilgisayar tarihinde ilk defa bu denli büyük bir kampanyanın başlayacağı ifade ediliyor. Daha önce de bilgisayar kampanyaları yapılıyordu ancak birden fazla dev firmanın dahil olduğu bir girişim görülmemişti. 

Intel, Skylake mimarili işlemcilerin piyasaya çıktığı dönemde yaklaşık 500 milyon bilgisayarın 5 yıllık veya daha eski olduğunu belirtiyor. Bu bakımdan tüketicilere eski bilgisayarlarına göre yeni bilgisayarların daha fazla iş yaptığının anlatılması gerekiyor. 

Kampanyanın ilk etapta ABD ve Çin'de başlayacağı belirtiliyor. Daha sonrasında diğer ülkelere de yayılacak mı bilinmiyor. Kampanyada masrafların büyük kısmı Intel ve Microsoft tarafından karşılanacak. Diğer firmalar da kampanya için kesenin ağzını açacak. Net harcama bilinmese de milyar dolarlar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. 

Yeni kampanyanın ne kadar etkili olduğunu zaman içerisinde göreceğiz ancak Windows 10 ile Microsoft'un ücretsiz güncelleme sunması tüketicileri yeni bir bilgisayar almaktan uzak tutuyor. Bu da akıllara bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sözünü getiriyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3700 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim