Anlık Bildirim

Kripto para dünyasında yeni bir dolandırıcılık vakası

Büyük kazançlar vadederek ve iyi reklam bütçeleri ayırarak geniş kitlelere yayılan He Coin dün itibariyle rugpull denilen hareketi yaptı ve binlerce kişiyi dolandırdı.

He Coin Tam Boyutta Gör

Gün geçmiyor ki kripto para dünyasında yeni bir dolandırıcılık vakası haberi gelmesin. Squid kripto parasının 3 milyon dolarlık vurgunu sonrasında bu kez Türk kaynaklı yeni bir dolandırıcılık vakası yaşandı. 

He Coin nedir?

Geçtiğimiz Ekim ayında blok zinciri üzerinde yeni teknolojiler geliştirme sözü veren He Coin adında bir girişim ön satışa başlamıştı. Yabancı kaynaklı olarak tanıtılan girişim Twitter üzerinde pek çok fenomene ve teknoloji sitelerine reklam vererek büyük kitlelere yayıldı. Ekim ayı boyunca net bilgiler olmasa da sadece kendi uygulaması üzerinden 0.1$ olarak ön satış yapıldı. 

22 Kasım itibariyle ön satıştan alınan varlıkların kilidini açma sözü veren He Coin ne var ki açılmadan kendi elinde bulunan tüm varlıkları sattı ve binlerce yatırımcıyı zarar ettirdi. Sosyal medya He Coin mağdurlarının hakkını arayan gönderileriyle doldu. 

Mağdurlar yaklaşık 200 kat zarara uğradıklarını belirtiyor. Yani 0.1$ ön satış yapılan He Coin 0.0005$ gibi fiyatlara düştü. Fenomenlere güvenerek yatırım yapanların elinde ise hiç bir şey kalmadı. Yapılan araştırmalar He Coin şirketinin Seyşeller üzerinde Türkler tarafından açılmış olduğunu gösteriyor. Şirketin web sitesi ve sosyal medya hesapları kapatılmış. Hem şirket hakkında hem de fenomenler hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuluyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21157 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim