Anlık Bildirim

Helikopterle yapılan denetimde, kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı

Havadan denetimde emniyet kemerini takmayan, seyir halinde telefonla konuşan ve şerit ihlali yapan sürücülere ceza kesildi. Seyir halindeyken helikopteri görüntüleyen bir sürücü de cezadan kaçamadı.

Helikopterli denetimde, kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı Tam Boyutta Gör

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ile Trafik Başkanlığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince, trafik güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek kazaların önüne geçilebilmesi için helikopter destekli denetim gerçekleştirildi.

Trafiğin yoğun olduğu Eskişehir ile Konya yolları güzergahında araçlar havadan helikopterle takip edildi. Kural ihlali yapan sürücüler helikopter kamerasıyla tespit edilerek, güzergahta uygulama noktalarında önlem alan polis ekiplerine bildirildi. Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere işlem yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde 15 sürücüye 'emniyet kemeri takmamak', 'seyir halindeyken telefonla konuşmak', 'şerit ihlali yapmak' gibi nedenlerle para cezası uygulandı.

Denetim sırasında cep telefonu ile havadan trafik denetimi yapan helikopteri görüntülemeye çalışan otomobilin sürücüsü de tespit edildi. Helikopter kamerası ile bir eli direksiyonda diğer elinde telefon bulunurken fotoğrafı çekilen sürücü, uygulama noktasındaki polis ekibine bildirildi. Polisin durdurduğu otomobilin sürücüsüne 'seyir halinde telefon kullanmak'tan 314 lira para cezası kesildi. 

Emniyet ekiplerince yapılan açıklamada, emniyet kemeri takmayan sürücü sayısının geçtiğimiz yıllara kıyasla dişe dokunur şekilde azaldığı belirtiliyor. Emniyet kemerinin ölümlerde yüzde 45, yaralanmalarda yüzde 60 oranında engelleyici olduğu ifade ediliyor.

Siz yapılan denetimleri ve trafik cezalarını yeterli buluyor musunuz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7358 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, trafik cezası ve helikopter
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim