Oyun sektörünün ne kadar büyük bir sektör olduğunu sanıyorum ki artık pek de anlatmaya gerek yok. Sektörün bu kadar büyümesindeki başlıca sebepler ise mobil oyun sektörü ve online odaklı oyunlar. Spesifik olarak oyun ismi bile verilebilir hatta ve bu oyunlardan birinin League of Legends olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Riot Games’in popüler online oyunu League of Legends ya da daha çok bilinen ismi ile LoL, uzun bir süredir bir hayli popüler bir oyun. Normalde bu tarz şirketler bu kadar tutmuş bir yapıma sahip olunca o içerikten yürümeye devam eder. Ancak Riot Games bence çok güzel bir hamle yaparak oyun dünyasının hatta yavaş yavaş sinema dünyasının her tarafında kendini göstermeye başladı. Sadece farklı türde online oyunlar değil, online modu olmayan hikâye odaklı veya direkt olarak eğlence odaklı basit oyunlar da geliştirdi. Geçtiğimiz günlerde de bahsettiklerime örnek olarak verebileceğimiz iki oyun çıktı: Hextech Mayhem: A League of Legends Story ve Ruined King: A League of Legends Story.
Bu yazıdaki konumuz ise Hextech Mayhem: A League of Legends Story. Ancak siz bunu okurken Ruined King: A League of Legends Story incelememizin yayınlanmış olabileceğini belirtelim ki öyle bir durumda buralarda bir yerde link göreceksinizdir. Bu iki oyun da aslında Riot Games’ten değil, Riot Games’in kurduğu Riot Forge isimli bir stüdyodan geliyor. Yani aslında yine Riot Games’ten geliyor diyebiliriz. Şimdi incelemeye geçelim.
Hextech Mayhem: A League of Legends Story
Hextech Mayhem: A League of Legends Story ritim odaklı bir platform oyunu. Oyunda LoL’den tanıdığınız Ziggs karakterini kontrol ediyorsunuz. Aslında kontrol etmek yanlış olur çünkü yapmanız gereken tek şey doğru anda doğru tuşa basmak. Ritim odaklı bir oyundan da aslında daha fazlasını beklememek gerek. Ancak bu oyunun bir hayli eğlenceli olduğunu da söylemeliyim.
Oyunu basit bir şekilde anlatayım. Öncesinde bir eğitim bölümü oynuyorsunuz ardından hızla oyuna geçiyorsunuz. Amacınız Ziggs’i hedefine ulaştırmak. Ziggs hedefine doğru bombalarla giderken zaten tek başına her şeyi hallediyor. Yani siz bir yönlendirme yapmıyorsunuz sadece ekrana çıkan tuşlara anında basarak hem arkada çalan ritmi yakalamaya çalışıyorsunuz hem de ekstra puanlar alıyorsunuz. Hedefe ulaşıldığında da yeni bölüme geçiyorsunuz. Finalde de büyük boss ile savaşıyorsunuz. Size çok basit ve sanki bir mobil oyunmuş gibi gelmiş olabilir ki öyle de zaten. Ancak oyunun eğlenceli olduğunu belirtmekte fayda var.
Ufak birkaç eleştiri de yapmam gerek. Müzikler oyun için hazırlanmış müzikler ve böylesine renkli bir oyun ile her yaşa hitap etme arasındaki çizgiyi iyi tutturmuşlar diyebiliriz. Elbette biraz daha “olgun” şarkılar olmasını tercih ederdim ama o da konseptle uymazdı. Bu tarz ritim oyunlarında asıl odak ritimde olur ve yeri geldiğinde gözlerinizi kapatıp sadece müziğe odaklanarak da oyunu oynayabilirsiniz. Ancak bu oyunda tuşlar farklı olduğu için ekrana bakmak zorundasınız. Ekranda ise Ziggs tek başına gitmiyor. Etrafta dikkatini dağıtacak ve basacağınız tuşu görmemenize sebep olacak çok fazla şey var. Bu bilerek mi yapılmış bilmiyorum ama karmaşa biraz daha az olabilirmiş. Bunun dışında başına oturduğunuzda her şeyiyle eğleneceğiniz küçük bir deneyim yaşatıyor oyun size. Görsel anlamda çok da bahsetmeye değer bir şey yok çünkü mobil oyun kıvamında. Ancak sonuçta Riot olduğu için animasyonlar yine güzel.
Puan
Sonuç olarak Hextech Mayhem: A League of Legends Story fiyatıyla da küçük çaplı bir oyun olduğunu gösteriyor. Bu yüzden herhangi bir platformda oynayıp keyifli bir süre geçirebilirsiniz. Ancak oyunun Netflix için de çıkış yaptığını belirtelim. Yani Netflix sahipleri mobil cihazları üzerinden ekstra bir ücret ödemeden bu oyunu oynayabilecek. Bu da gayet güzel bir haber diyebilirim.
0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, Hextech Mayhem: A League of Legends Story için puanım 7.0 olur.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Ovv fena atıştı, deliksiz soktu
paramla yapılıp yine paramla geçtiğim köprü var o köprünün bacaklarını senin gibilere...
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor