Anlık Bildirim

Bir devrin sonu: Honda'nın Türkiye'deki fabrikasında üretim sona erdi

Honda, 2019 yılında yaptığı resmi açıklama ile Türkiye'deki üretimi sonlandıracağını ve Gebze'deki fabrikayı devredeceğini açıklamıştı. Bu ay son araç banttan indi ve fabrikada üretim durdu.

Honda'nın Türkiye'deki fabrikasında üretim sona erdi Tam Boyutta Gör

Honda, 2019 yılında yaptığı resmi açıklama ile 2021 yılında Türkiye'deki üretime son verileceğini duyurmuştu. Beklenen an geldi ve Honda Türkiye, 24 yıldır üretimi kesintisiz sürdürdüğü Gebze fabrikasında son aracını banttan indirdi.

Bu kapsamda Türkiye'deki Honda Civic üretimi son buldu. Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulması planlanan yeni nesil Honda Civic modelleri yurt dışından ithal edilecek. Yeni Honda Civic ile ilgili bilgileri ve aracın tasarımına ilişkin görselleri buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.

Gebze'deki fabrikada 1100 kişi çalışıyordu

Honda'nın Gebze'deki fabrikası 80 bin m2 kapalı alana sahipti. Fabrikada 1100 kişiye istihdam sağlanıyordu. Yıllık 50 bin araç üretim kapasitesine sahip tesiste üretilen Civic modeli Almanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Mısır ve İsrail'e de ihraç ediliyordu.

Honda Türkiye, faaliyetlerine İstanbul'daki Genel Müdürlüğünde devam edecek ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonları ile hizmet sunmaya devam edecek.

Honda'nın fabrikasını Habaş devralacak. Söz konusu duyuru bu yılın mart ayında yapılmıştı ve o dönemde Habaş'ın sahibi Mehmet Rüştü Başaran'ın burada hibrit ve elektrikli otomobil üreteceği konuşuluyordu.

Son olarak Honda'nın çekilme kararının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını belirtelim. Zira Japon üretici ilk etapta İngiltere'deki fabrikasını kapatacağını duyurmuştu. Bunun nedeni ilk başta Brexit olarak görülüyordu ancak daha sonrasında Türkiye'deki fabrikanın da kapatılacağı açıklanınca şirketin Avrupa'daki üretimi sonlandıracağı ortaya çıkmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15122 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim