Anlık Bildirim

HP ve Lenovo dizüstü pazarının yarısına hakim

Pandemi nedeniyle ilginin giderek arttığı dizüstü bilgisayar segmentinde HP ve Lenovo markaları toplamda yüzde 50 pazar payına ulaşmayı başardı. Diğer oyuncular kalanı paylaşıyor.

HP ve Lenovo dizüstü pazarının yarısına hakim Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde insanların eve kapanması; pek çok iş kolunun uzaktan çalışma sistemine geçmesine neden oldu. Bu nedenle tablet ve dizüstü modellerine ilgi önemli ölçüde arttı. Öyle ki kurumsal alanda dizüstü stok sıkıntısı başladığı haberleri geliyor. Bu ilgiden üreticiler çok memnun.

Lenovo ve HP zirvede

Yılın ikinci çeyrek analizlerine göre global dizüstü segmentinde satışlar yüzde 27 arttı ve 54 milyon seviyesini geçti. PC pazarının ve dizüstü segmentinin zirvesinde ise Lenovo ve HP fırtınası esmeye devam ediyor.

Lenovo ikinci çeyrekte 13.6 milyon dizüstü sattı ve yüzde 17 büyüdü. Buna rağmen pazar payı yüzde 25 seviyesinde geriledi. HP ise yüzde 42 artışla 13.4 milyon dizüstü sattı ve segmentte yüzde 24.8 paya ulaştı. Böylece Lenovo ve HP segmentin yarısına hakim oldu.

Segmentte Dell toplam 8.4 milyon satış ile yüzde 15.6 pazar payına ulaştı. Onun haricinde segmentte çift haneli paya sahip üretici yok. Apple 4.6 milyon, Acer da 3.6 milyon dizüstü satmayı başardı.

En azından aşı bulunana kadar koronavirüs salgınının bitmeyeceği aşikar. Pek çok firma 2021 yılı sonlarına kadar uzaktan çalışma sistemini devam ettirme kararı aldı. Bu bakımdan tablet ve dizüstü bilgisayar satışlarında artış sürecek gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4152 kez okundu.
39 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hp, lenovo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim