Anlık Bildirim

Huawei'den grafen pil açıklaması

Huawei Fransa'ya ait resmi Twitter hesabı bir paylaşım yaparak Huawei P40'ın grafen pile sahip ilk akıllı telefon olacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili şirket yöneticisinden resmi açıklama geldi.

Huawei'den grafen pil açıklaması Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Huawei Fransa'ya ait resmi Twitter hesabı önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek Huawei P40'ın grafen pile sahip ilk akıllı telefon olacağını ortaya koyan bir görsel paylaşmıştı.

Daha sonrasında ise mobil sektöre yönelik güvenilik istihbaratları ile tanıdığımız Ice Universe isimli Twitter kullanıcısı, söz konusu teknolojinin henüz ticarileştirmeye hazır olmadığı için bunun imkansız olduğunu söyledi.

Zaten yayınlanan tweet'in hızlıca silmesi kafalarda işareti oluşmasına neden olmuştu. Huawei akıllı telefon departmanının başkan yardımcısı Li Xiaolong'e mikrofon uzatan China Business News, bu konudaki spekülasyonlara son noktayı koydu.

Huawei'den grafen pil açıklaması Tam Boyutta Gör

Grafen pilin avantajları neler?

Çinli basın kuruluşuna bir açıklama yapan deneyimli yönetici, hızla yayılan bu haberlerin gerçeklik değeri taşımadığını belirtti. Yani önümüzdeki yılın Mart ayında tanıtılması beklenen Huawei P40'ta grafen pil yer almayacak.

Grafen pillerin daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olduğu ve daha güvenli olduğu biliniyor. Ayrıca geleneksel lityum iyon pillere kıyasla fiziksel boyutunun küçük olması ve daha hızlı şarj imkanı sunması gibi avantajları da var.

Grafen tabanlı pillerin akıllı telefonlarda kullanılması ile birlikte daha küçük bataryalar ile daha yüksek kapasite sunmak mümkün hale gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8964 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, grafen pil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim