Anlık Bildirim

iOS 13 güncellemesi ile iPad'ler yeni bir çehreye bürünecek

Ana ekran tasarımı açısından hemen hemen iPhone'un daha büyük bir versiyonuna benzeyen iPad'ler, iOS 13 güncellemesiyle farklı bir kimliğe bürünecek. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...
Daha iOS 12 bile yayınlanmamasına rağmen iOS 13 ile ilgili söylentiler ortada dolanmaya başladı. Bloomberg’den Mark Gurman'ın attığı bir tweet'e göre iOS 13, yeni ana ekran tasarımı gibi daha fazla iPad odaklı özelliklerle gelecek.
Şu anda iPad’in ana ekranı hemen hemen iPhone’un daha büyük bir versiyonuna benziyor. Yani daha işlevsel şekilde kullanılabilecek oldukça fazla alana sahip. iOS 13'de ana ekranının iPad'in avantajlarını ortaya çıkaracak şekilde yeniden tasarlanacağı belirtiliyor.
Gurman ayrıca iOS 13'ün bir parçası olarak güncellenmiş bir Dosyalar uygulamasının geleceğini ve ayrıca uygulamalarda sekmelerin yer alması gibi macOS benzeri bazı özelliklerin sunulacağını iddia ediyor.

iOS ve macOS için çapraz platform uygulama desteği yolda

Geçtiğimiz günlerde Daring Fireball'dan John Gruber, Apple'ın 2019'da iOS ve macOS arasında çapraz platform uygulama desteği sunmayı planladığını bildirmişti. iPad'in tasarımsal açıdan macOS benzeri özellikler kazanması mantıklı olacak gibi görünüyor.
Apple daha önce kullanıcıların bunu istemeyeceğine inandığını söyleyerek iOS ve MacOS'u birleştirme fikrinden vazgeçmişti. Ancak Google'ın Android ve Chrome OS ile yaptığı gibi çapraz platform uygulama desteği sunmak kötü bir fikir olmayabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7214 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güncelleme, MacOS ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim