Anlık Bildirim

iOS 8 sürümlerini kullanan Apple cihazların oranı %81'e ulaştı

iOS 8 sürümlerini kullanan Apple cihazların oranı %81'e ulaştı
 
Yeni yazılımlara adaptasyon konusunda en başarılı şirketlerden birisi olan Apple, geliştirici sayfasında mobil cihazlarda kullandığı iOS sürümlerinin kullanım oranlarını paylaştı. Paylaşılan bilgilerde iPhone 6 ile birlikte 2014 yılının Eylül ayında çıkan iOS 8 ve üzeri sürümlerin kullanım oranı %81'e ulaşmış durumda.
 .
iOS 8 sürümlerini kullanan Apple cihazların oranı %81'e ulaştı
iOS 8'in ardında ise beklediği gibi iOS 7 sürümlerini kullanan cihazlar bulunuyor. %17'lik bir kullanıcı kitlesi güncellemeleri reddederek iOS 7 sürümlerinde kalırken bu kitlenin genellikle iPhone 4S veya iPhone 5 gibi cihazlara sahip olan kullanıcılar olduğu tahmin ediliyor. Bu cihazlara sahip kullanıcılar yeni sürümler ile birlikte gelen özelliklerin cihazları yavaşlatmasından şikayetçi olarak sürümleri yüklemeyi reddedebiliyor. iOS 7'nin 2013 yılının Eylül ayında çıktığını hatırlatalım.

Bu iki sürümden daha eski sürümleri kullanan kullanıcıların oranı ise yalnızca %2 seviyesinde. Daha önce de belirttiğimiz gibi Apple yeni sürüme adaptasyon konusunda başarılı bir şirket olarak anılıyor. Ancak geçen yılın bu dönemlerinde iOS 7 kullanım oranının %90 seviyelerine ulaştığını hatırlatmakta fayda var. Bu da şirketin bu konudaki başarısının bir nebze de olsa azaldığını gösteriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3478 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2015, Apple ve
2 etiket daha ios 8 iOS
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim