Anlık Bildirim

iOS in the Car videosu internete sızdı

iOS in the Car videosu internete sızdı

Apple'ın geçen Haziran ayındaki WWDC 2013 etkinliğinde araç içi eğlence sistemlerinde kullanıma uygun bir arayüz tasarımının ilk ipuçlarını vermesinden sonra hizmetin neye benzediği konusunda bilgi sahibi değildik. Ancak son bir iki haftadır iOS in the Car hizmeti ile ilgili görsel ve videolar ortaya çıkmaya başladı.

Steven Troughton-Smith  adlı bir geliştirici emülatör kullanarak iOS 7.0.3 sürümündeki kodlar ile Mac bilgisayarında iOS in the Car hizmetini simüle etmeyi başardı ve bunu da bir videoya kaydetti. 

iOS in the Car entegrasyonu sayesinde kullanıcılar iPhone cihazlarından güzergahlar seçerek araç içi eğlence ekranına aktarabiliyor ve rotayı buradan takip edebiliyor. Hizmet ekranın tamamını kaplarken, konum arama, sık kullanılanlar, son gidilen güzergahlar ve yakındaki trafik ile ilgili kısayollar ekranın üst kısmında yer alıyor.

Ana ekrana dönmek için de alt kısımda sanal Home tuşu konumlandırılmış. Apple ana ekranda müzik, mesajlaşma ve çağrı kabul etme gibi uygulamaların yer alacağını daha önce belirtmişti. 

Bununla birlikte iOS 7.1 beta 2 sürümüyle gelen yeni tasarım da videoya kaydedildi. Bu tasarımda sanal Home tuşu ve temel detaylar sol kısımdaki çubuğa alınırken, harita ve buton tasarımları iOS 7 mantığına uygun hale getirilmiş.

Hizmetteki bu değişiklikler iOS 7.1 ile birlikte resmen duyurulması ihtimalini akla getiriyor. Ancak Apple'ın henüz otomotiv üreticileri ile gerekli anlaşmaları yapamamış olması nedeniyle bir süre daha bekleyebileceği ifade ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim