Anlık Bildirim

iPad mini: Toplama Apple tablet

Apple tarafından 2015 yılından beri ilk defa güncellenen iPad mini, beşinci nesliyle karşımızda. Yapılan iFixit incelemesine göre ise firma tam anlamıyla "toplama tablet" üretmiş.
iFixit tarafından yayınlanan parçalara ayırıp inceleme videosu, beşinci nesil iPad mini detaylarını ortaya çıkardı. Apple’ın 2015 yılından bu yana ilk kez güncellediği bu tablet, diğer iPad modellerinden parçalar toplanıp bir araya getirilmiş şekilde kullanıcıya sunulmuş.
Tabletin kapağı ilk açıldığında karşımıza çıkan 19,32Wh pil, önceki iPad mini ile bire bir aynı. Fiziksel olarak herhangi bir farklılığa sahip olmayan yeni tablet, ufak tefek birkaç değişiklik içeriyor. Bu değişikliklerden ilki selfie kamerası oluyor. Sonuçta kim iPad'iyle selfie çekmez(!) ki? Cihazda tıpkı 10,5 inçlik iPad Pro modelinde olduğu gibi 7MP çözünürlüklü f/2,2 diyafram açıklığına sahip kamera yer alıyor. Cihaz işlem gücü alanında inanılmaz bir güncelleme alıyor ve Apple A12 Bionic çipiyle geliyor. Bu çip bildiğiniz üzere iPhone XS, XS Max ve XR modellerinde kendisine yer buluyor. Tabletin işlem birimine Samsung markalı 3GB LPDDR4X DRAM eşlik ediyor. Depolama alanında 64GB kapasiteli bir Toshiba modül kullanılmış.
Güncellenen bir diğer kısım da mikrofon pozisyonları oluyor. Selfie kamerasına yaklaştırılan mikrofonlar sesi daha doğal şekilde kaydediyor. Ekrandaki değişimleri desteklemek için ise eklenen ortam ışığı sensörleri, True Tone özelliğinin çalışması için temel oluşturuyor. Bu özellik ortamdaki ışığın karakteristiklerine göre ekranın renklerini değiştirerek kullanıcının rahat bir deneyim elde etmesini sağlıyor.
Apple’ın bu yeni tabletiyle ilgili yorum olarak ailedeki tüm iPad modellerinden farklı parçalar gördüğünü belirten iFixit, firmanın bu modelde masraflardan olabildiğince kaçtığını ortaya çıkardı. Tamir edilebilirlik puanına ise 10 üzerinden 2 verildi. 1 yerine 2 verilmesinin tek sebebi olarak ise standart Phillips vidalar kullanılması gösterildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim