Anlık Bildirim

iPhone 8'in OLED ekranı için Sharp'tan yatırım

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8’in, OLED ekranla geleceği yönündeki söylentilerin artması üzerine dev ekran üreticisi Sharp OLED bölümüne yaklaşık 900 milyon dolarlık yatırım yaptı.

iPhone 8'in OLED ekranı için Sharp'tan yatırım
 

Daha önce önde gelen Apple analisti Ming-Chi Kuo başta olmak üzere bazı analistler bu yıl tanıtılması beklenen yeni iPhone modellerinden birisinin 5.8 inç boyutunda olacağını ve OLED ekrana sahip olacağını ileri sürmüştü. Geçtiğimiz günlerde Japon medya organı Nikkei’nin de bu bilgileri onaylamasıyla birlikte artık Apple’ın OLED ekrana sahip yeni bir iPhone tanıtma ihtimali oldukça yüksek bir hal aldı.

Nikkei’nin, bu yıl Apple’ın 3 adet yeni iPhone tanıtacağı ve bunlardan ikisi LCD ekrana sahip olurken diğerinin 5.8 inç boyutunda OLED ekran taşıyacağını açıklamasıyla birlikte ekran üreticileri de bu yeni iPhone’lardan pay alabilmek için harekete geçti. Son olarak geçtiğimiz yıl 6.2 milyar dolar karşılığında Apple’ın en büyük tedarikçisi olan Foxconn’a katılan ekran üreticisi Sharp’ın da iPhone 8’in ekran üretiminin sağlanması için OLED bölümüne 878 milyon dolarlık yatırım yaptığı ileri sürüldü. Apple’a yakın kaynaklara göre bu hamle hem Apple’ın aradığı ekran tipi hem de zaten Apple’ın tedarikçisi konumunda olan Foxconn’la bağlantısı nedeniyle yeni bir anlaşmanın ilk adımları gibi görünüyor olsa da muhtemelen Sharp bu yıl tanıtılan modellerin ekran üretimini yapmayacak.

En Önemli Rakibinin Tekeli Altında 

Geçtiğimiz ay Güney Koreli yayın organlarının yaptığı haberlere göre Apple, Samsung’a toplamda 160 milyon adet OLED ekran siparişi verdi ve bu ekranlar için 4.3 milyar dolar ödeme konusunda anlaştı. Bununla birlikte Sharp’ın yaptığı yatırımın hemen üretime yansıyarak eylül ayına kadar yeterli üretim yapmasını sağlaması ihtimalinin de düşük olması Apple’ın ekran tedariki için Samsung’u seçtiği düşüncesini destekliyor.

Tabi böylesine önemli bir alanda Apple’ın, en önemli rakibinin tekeli altında olması şirketin pek de hoşnut olduğu bir durum değil. Bu yüzden Sharp’ın ve diğer OLED üreticilerinin yatırım hamleleri en azından 2018’den itibaren üretilecek iPhone’lar için Samsung’un OLED ekranlarına bir alternatif oluşturabilir ve Apple tarafından tercih edilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4381 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple iphone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim