Anlık Bildirim

iPhone üretimi gelecek yıl başlarında yüzde 10 azalıyor

Bu yıla girdiğimizde eski rekorlarını geride bırakan ve satışlarda düşüş yaşamaya başlayan Apple için gelecek yıl da gidişat pek değişmeyecek gibi görünüyor. Üretim şimdiden azaltılmış durumda.

Bu yılın sonlarında gerek yılbaşı gerekse de tatil dönemlerinde başarılı satışlar yapan iPhone ailesi, gelecek yıl büyük bir durgunluğa giriyor. Zaten bir süredir satışlarda düşüş yaşayan aileye iPhone 7 serisi de ilaç olamadı.

Gelecek Yıl Satışlar Düşüyor

Sektörden gelen bilgilere göre gelecek yılın ilk çeyreğinde Apple’ın iPhone üretimini yüzde 10 kıstığı ifade ediliyor. Bunun en büyük sebebi ise tatil dönemindeki yoğun talep sonrasında ilginin biraz daha düşeceği beklentisi.

Bu yıl itibariyle geçmiş yıllardaki rekorlarını arar olan Apple’a iPhone 7 serisi de çare olamadı. Genelde yılın son çeyreğinde Apple rekor satışlara ulaşıyordu. Geçen yılın son çeyreğinde 75 milyon iPhone satışı ve 18 milyar dolar faaliyet karı ile şirket tarihindeki en büyük rakama ulaşılmıştı.

Ne yazık ki bu yıl aynı şey söz konusu değil. iPhone 7 serisi yılın üçüncü çeyreğindeki satışlara önemli katkılar yaptı ancak yılın son çeyreğinde talep düştü. Sensör üretiminde yaşanan sıkıntılar da eklenince yılın son çeyreğinde Apple’ın iPhone 7 üretimini yüzde 20 azalttığı rapor ediliyor. Yani dördüncü çeyrek mali tablolarında da büyük düşüşler yaşanabilir.

Geçen yıldan bu yana analiz uzmanlarının Apple ile ilgili eleştirileri artarak devam ediyor. Uzmanlar iPhone modellerinde artık önemli bir yenilik sunulmadığı için ilginin de azaldığını ifade ediyor. Bakalım 2017 yılındaki özel iPhone versiyonu gidişatı nasıl değiştirecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12887 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve iphone 2017
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim