Anlık Bildirim

iSheep kavramı gerçek oluyor

iSheep kavramı gerçek oluyor

Samsung'un Apple kullanıcılarını eleştirmek için bir dönem kullandığı ve fenomen haline getirdiği iSheep kavramı, Galler'de yapılan bir proje ile gerçek hayata geçiyor. Artık koyunlar da internete bağlı hale gelecek. 

Galli araştırmacıların geliştirdiği projede bir nevi sanal çobanlık öngörülüyor. Koyunlara yerleştirilen internet bağlantılı minik takip sistemleri sayesinde sürüyü izlemek ve sürüden ayrılan koyunları takip etmek mümkün hale geliyor. 

Çoban isterse iPad benzeri bir cihazdan da sürüsünü takip edebiliyor. Sürünün nerede otlandığı veya o anda hava durumunun nasıl değişim gösterdiği cihazdan izleniyor ve çoban duruma göre müdahalelerde bulunabiliyor. 

Projenin amacı ağıllarda özellikle gece vakitlerinde hareketlilikleri izlemek ve muhtemel kurt saldırılarına karşı da zamanında tedbir alabilmek. Ayrıca koyunların hangi alanlarda ne tür davranışlar sergiledikleri de analiz edilecek. Ancak çobanlar projeye biraz tepkili ve her sabah koyunu ile yüzyüze gelmenin en iyi kontrol yöntemi olduğunu düşünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim