Anlık Bildirim

IBM'in geliştirdiği yeni pil, lityum iyon pillerden daha iyi performans gösterdi

Teknoloji devi IBM, başta kobalt olmak üzere ağır metaller barındırmayan bir pil geliştirdi. Yapılan açıklamalara göre bu pil, lityum iyon pillere göre daha iyi performans sergiliyor.

IBM'in geliştirdiği yeni pil, lityum iyon pillerden daha iyi performans gösterdi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin en büyük teknoloji şirketlerinin Kongolu aileler tarafından mahkemeye verildiklerini sizlere duyurmuştuk. Ailelerin iddialarına göre çocukları kobalt madenlerinde ağır işlerde çalıştırılarak ağır yaralanma ve ölüme terkediliyorlardı. Kobalt her ne kadar teknoloji sektörü için önemli bir maden olsa da, en çok tartışılan madenlerden biri olduğunu söylemek mümkün.

Kobalt ve nikel gibi madenler, dünya pil endüstrisi için en çok gereksinim duyulan madenlerin başında geliyorlar. Ancak çıkarılmasının zor olması ve madenlerdeki çalışma koşullarının güçlüğü, bazı şirketleri alternatif teknolojileri araştırmaya yönlendirmiş durumda ve bunlardan biri de IBM. Şirketten yapılan açıklamaya göre geliştirilen yeni pil, kobalt gibi madenlere ihtiyaç duymazken, ağır metaller de barındırmıyor.

Ticari hale gelmesi uzun sürebilir

IBM'in araştırma departmanında yönetici olarak çalışan Young-hye Na konuyla ilgili olarak: "Bu pil tasarımında ağır metaller olmamasına rağmen, Pil Laboratuarımızdaki ilk testlerde standart lityum iyon pillerden daha yüksek performans gösterdiği kanıtlanmıştır. Çok daha düşük yanıcılık ve sürdürülebilir malzemelerin yanı sıra, daha ucuz malzemeler nedeniyle daha düşük maliyetli bu pil tasarımı birçok alanda lityum iyon seçeneklerinden daha iyi performans gösterecek şekilde yapılandırılabilir. Bu da 5 dakikadan daha hızlı bir sürede yüzde 80 şarj anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

IBM'in geliştirdiği yeni pil, lityum iyon pillerden daha iyi performans gösterdi Tam Boyutta Gör

Ancak bu heyecan verici gelişmenin ticari bir hale gelmesi ve kullanıcılara ulaşmasının ise önünde uzun bir zaman olduğuna dikkat çekiliyor. Alternatif pil teknolojileri için yapılan bu AR-GE çalışmalarının, uzun vadeli de olsa biz kullanıcılar için olumlu bir gelişme olduğu ise su götürmez bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5307 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ibm, lityum iyon piller ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim