Anlık Bildirim

İddia : Android 5.0 ertelendi

İddia : Android 5.0 ertelendi

Google'ın akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini sağlayan mobil işletim sistemi Android, 2007 yılında başladığı macerasında 4.2.2 sürümüne kadar geldi. 

Firmanın 5.0 sürümü için hazırlık yaptığı ve Mayıs ayındaki I/O 2013 konferansında tanıtacağı yönünde bugüne kadar pek çok farklı kaynaktan iddialar gündeme gelmişti. Google'ın Android 5.0 Key Lime Pie sürümünde neler sunacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak yeni iddialar bir erteleme olabileceğini işaret ediyor.

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Google, Android 5.0 sürümünü 2-4 ay süreyle ertelemeyi planlıyor. Bunun yanında Nexus 5 modelinin de aynı şekilde ertelendiği dile getiriliyor.

Ertelemenin sebebi olarak ise üretici ortakların motivasyonunu bozmamak ve Jelly Bean güncellemelerini tamamlamalarını beklemek. Pek çok amiral gemi modeli Android 4.1 sürümü üzerinde çalışıyor ve Android 5.0'ın çıkışı ile bir anda iki sürüm geriye düşecekler. 

Bu durumda Mayıs ayındaki konferansta hangi sürümün tanıtılacağı muallakta kalmış oluyor. Tahminler konferansta Google Glass ticari sürümünün, LTE destekli Nexus 7 modelinin ve Motorola X Phone modelinin duyurulacağı ve Eylül ayı civarında da ayrı bir tanıtım ile Android 5.0 sürümünün boy göstereceği yönünde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1349 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber ve
2 etiket daha android 5.0 Android
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim