Anlık Bildirim

İkinci çeyrek iPhone satış tahminleri 54 milyon civarında

Yılın ikinci üç aylık dönemi geride kalırken, mali çeyrek sonuçları en çok merak edilen firmalardan birisi de Apple. Şimdiden Apple'ın çeyrek dönem satış rakamları pek çok analize konu olmaya başladı. 

Apple'a yakınlığıyla bilinen KGI analiz firmasının uzmanlarından Ming-Chi Kuo, pazar araştırmalarıyla elde ettiği tahmini satış rakamlarını yatırımcı müşterileri ile paylaştı. Raporda iPhone satışları artarken, iPad satışları düşüyor.

Tahminlere göre Apple'ın yılın ikinci çeyreğindeki iPhone satışları 54.2 milyon civarında. Bu da yıllık yüzde 54 artışa tekabül ediyor. 8.8 milyon adet satan iPad modelleri ise yıl bazında yüzde 33.5 kayıp yaşadı.

Henüz dünyanın pek çok ülkesinde piyasaya sürülmeyen Apple Watch akıllı saatinin ise 3.9 milyon adet satış yaptığı tahmin ediliyor. Bazı analizlerde bu rakam 5 milyon civarındaydı. Sadece üç ay içerisinde elde edilen satış rakamı ile Apple'ın giyilebilir cihaz pazarında liderliğe yükselmiş olabileceği ifade ediliyor. 

Kuo içinde bulunduğumuz üç aylık dönemde iPhone satışlarının 40.1 milyon gerileyeceğini düşünüyor. Dönemsel durgunluk nedeniyle genel anlamda bir düşüş ve iPhone 6S serisinde yer alacak Force Touch teknolojisinin üretim zorlukları nedeniyle de Eylül ayında yeni serinin beklenenden daha az satış yapması bekleniyor. 

iPad satışlarının bu dönemde yıllık yüzde 23 düşüş göstereceğini belirten Kuo ayrıca Apple Watch akıllı saatinin 5.5 milyon satış ile tüm yılı 15 milyon rakamı civarında kapatacağını ifade ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2813 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple iphone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim