Anlık Bildirim

İklim dostu soğutma teknolojisi 50 milyon dolar yatırım aldı

Durham North Carolina merkezli bir girişim olan Phononic, Çarşamba günü, yenilikçi soğutma yongaları yapmak için yeni bir malzeme kullanarak 50 milyon dolar yatırım aldı.

İklimlendirmede, dondurucularda ve soğutmada kullanılan kimyasalların ozon tabakasını tahrip ettiği biliniyor. Su kaynaklarını kirleterek çevreye uzun süredir zarar veren bu eski teknoloji artık değişmek üzere. Yeni teknoloji serin kalma şeklimizi değiştirmeyi vaad ediyor.

İklim dostu soğutma teknolojisi yatırım aldı, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Phononic, Goldman Sachs Asset Management'tan bizmut telluride adı verilen bir malezme kullanarak geliştirdiği yenilikçi soğutma yongaları üretmek için 50 milyon dolar yatırım aldı.

Phononic'in kurucu ortağı ve CEO'su Tony Atti, "elektrik çipten geçtiğinde akım çipin bir tarafını ısıtırken diğer tarafını soğutuyor."

İklim dostu soğutma teknolojisi yatırım aldı, işte detaylar

Çipler gereken soğutma ihtiyacına göre boyutlandırılırken bir tırnak kadar küçük veya bir yumruk kadar büyük tasarlanabiliyor. Çiplerin boyutuna göre soğutma performansı ciddi şekilde artarken soğutucu ürünler şimdilik aşı taşımak için veya marketlerde hızlı soğutma işlemleri için kullanılabilecek. Bu teknoloji ayrıca lidar sensörlerde, otonom araçlarda lazer tabanlı sensörlerde ve 5G veri iletimi için optik alıcı ve vericilerde ihtiyaç duyulan soğutmayı sunabilecek.

Atti, "Gaz sıkıştırma teknolojisi kullanan mevcut ve eski soğutucu sistemler hem zehirli hem de küresel ısınmaya katkıda bulunuyorlar" dedi. Küresel ısınmanın etkisi bu tip ürünlerde azaltılmış olsa da, soğutucu gazların hala zehirlilik ve yanıcılık sorunları var.

Atti, bizmut tellür tozunun kendisinin toksik olmasına rağmen, yarı iletken bir silikon devre levhasına(wafer) işlendiğinde ve bir çip haline getirildiğinde "iyi huylu" olduğunu söyledi. Üretilen devrenin tüm çip güvenliği ve imha standartlarını karşıladığı için geri dönüştürülebileceğini veya atılabileceğini sözlerine ekledi.

İklim dostu soğutma teknolojisi yatırım aldı, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Soğutma yongaları Phononic'in Durham'daki kendi fabrikasında üretiliyor ve seri üretim için şirket Tayland merkezli Fabrinet ile çalışıyor. Aşılar ve hızlı soğutma işlemleri için kullanılacak dondurucular Çin'de sözleşmeli fason üreticiler tarafından inşa ediliyor ve Phononic müşterilerinin markalarını taşıyor.

Bu fonlama üretim hacmini büyütmede kullanılacak

Yatırımdan gelen fon, yüksek hacimli üretim tesisi kurmak ve Phononic'in ürün çeşitliliğini geliştirerek pazar payını arttırmak için kullanılacak.

Atti, Phononic'in bugünkü şirket değerini paylaşmayı reddetti ancak bunun "yarım milyar doların üzerinde" olduğunu söyledi. Önceki yatırımcılar arasında Temasek Holdings ve özel sermaye ve risk sermayesi şirketi Oak Investment Partners yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim