Anlık Bildirim

İlk parti Galaxy S4 modellerinin yüzde 70'i Snapdragon işlemcili olacak

İlk parti Galaxy S4 modellerinin yüzde 70'i Snapdragon işlemcili olacak

Dünyada veri hizmetleri altyapılarının farklı olması, mobil cihaz üreticilerinin de bir modelin farklı versiyonlarını pazara sunmasını zorunlu kılıyor. Mobil işlemci tasarımcıları entegre 4G çözümleri geliştirmeye başlasa da bu alanda en yaygın çözümleri Qualcomm sunduğu için, tercih genelde bu yönde oluyor. Dünya pazarlarının büyük kısmı 3G altyapısı kullandığı için modellerin LTE versiyonları daha az oranda üretiliyordu. Ancak bu eğilim artık değişmek üzere.

Samsung'un, yeni amiral gemi modeli Galaxy S4 için aylık 10 milyon üretim kapasitesi öngördüğü daha önce dile getirilmişti. İddialara göre firmanın ilk 10 milyonluk partinin sevkiyatına gelecek ay başlayacağı belirtilirken, bu partinin yüzde 70'i Snapdragon işlemcili versiyon olacak.

Bilindiği gibi Galaxy S4 modeli, Exynos 5 Octa işlemcisinin yanında LTE altyapısına sahip ülkeler için 1.9GHz saat hızında çalışan Snapdragon 600 çözümü barındıran bir versiyon da sunuyor.
Artık 4G/LTE altyapısı ABD, Güney Kore, Japonya gibi belli başlı ülkelerin haricinde Hong Kong, Malezya, Filipinler, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İngiltere, Polonya, İtalya, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Avustralya gibi ülkelerde de yaygın kullanıma geçmiş durumda ve abone kapsamı da oldukça büyük.

Bu bakımdan Samsung'un ağırlığı bu ülkelere vermek istediği anlaşılıyor. Ülkemizin de içinde bulunduğu 3G grubu ülkelere ise Exynos 5 Octa işlemcili versiyon sevkedilecek ve bu durumda ülke pazarlarına ilk partiden düşük bir miktar model kalacak. Ülkemizde Nisan sonu Mayıs başı gibi Galaxy S4 modelinin piyasaya çıkması beklendiği için muhtemelen ikinci partide Exynos işlemcili versiyon daha ağırlıklı olacak.
Konuyla ilgili bir açıklama da Haber Müdürümüz Erdi Özüağ tarafından hazırlanan Galaxy S4 Performans Değerlendirme videosunda da yapılıyor;
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1585 kez okundu.
21 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim