Anlık Bildirim

Imagination Technologies, Rogue serisine mensup en hızlı grafik işlemcisi G6630'u resmen duyurdu

Rogue kod adlı grafik işlemci ailesine mensup G6200 ve G6400 çözümlerini yaklaşık bir yıl önce tanıtan Imagination Technologies, henüz piyasaya sürülmemiş olan yeni nesil mimarisiyle şimdiye kadar geliştirmiş olduğu en güçlü GPU modeli G6630'u resmen duyurdu. Yarı iletken çip üreticisinin amiral gemisi olarak nitelendirilen 6 serisinin beşinci üyesi, Bütünleşik Teknoloji Konferansı ve Sergisi 2012'de katılımcıların beğenisine sunuldu. Son yıllarda bu fuar kapsamında önemli çalışmalarını sergileyen İngiliz teknoloji şirketi, bu sene de G6630 ile etkinliğe damgasını vurmayı başardı.
İlk Rogue modelleri, firmanın iki ve dört kümeli GPU çekirdeklerinin mümkün olan en küçük zar alanı ve enerji tüketimiyle elde ettikleri üstün performansı gözler önüne seriyordu. Zar alanı arttırılıp enerji ihtiyacı düşürülen ve en yüksek performans amacıyla geliştirilen G6230 ile G6430'un ardından altı kümeye kadar ölçeklendirilen G6630, serinin gerek grafik gerekse GPU hesaplama performansı hususunda ilk sırasına yerleşti. Küme adı verilen iki, dört ve altılı olmak üzere enerji tasarrufu sağlayabilmek için üç farklı modda çalıştırılabilen programlanabilir işlem birimleri, birleşik gölgelendirici mimarisini benimseyen PowerVR 6 serisinin birbirinden bağımsız çekirdekleri bünyesinde barındıran diğer GPU'lardan daha iyi olduğunu gösteriyor. Performansta üst sınırı belirlemesi beklenen G6630 da bunun en önemli kanıtı.
Önceki nesil PowerVR modellerine oranla 60 kat daha fazla grafik ve işlem performansı vaat eden G6630 ve diğer Rogue çiplerini önümüzdeki yıl akıllı telefon, tablet bilgisayar, birden fazla ekranın mevcut olduğu araç içi eğlence sistemleri ve akıllı televizyonlara kadar çok çeşitli tümleşik işlem sistemlerinde görmek mümkün olacak. 100 GFLOPS'tan bir TFLOPS'a kadar çıkan işlem performansı ve düşük enerji tüketim değerleriyle Rogue çözümlerinin güç verdiği mobil aygıtlar, yüksek performans ve kullanım süresinin yanı sıra Khronos'un OpenGL ES 1.1/2.0/3.0, OpenGL 3.x/4.x, OpenCL 1.x ve Microsoft'un DirectX 10/11.1 API'lerinin sağladığı fonksiyonlardan yararlanabilecek. 
SXT serisi GPU'larıyla halihazırda zaten test sonuçlarında üst seviyeyi belirleyen Imagination Technologies, geliştirdiği yeni Rogue mimarisiyle birleşik gölgelendirici yapısından daha fazla yararlanmayı mümkün kılacak. Mobil sektörün artık çok daha hızlı büyüdüğünün farkında olduğunu açıkça gösteren üretici, düşük bellek bant genişliğine ihtiyaç duyan 2D grafik çekirdeği sayesinde yüksek tasarruf sağlayacak mimarisi ile taşınabilir cihazların konsol kalitesinde grafikler sunabilmesi ve bununla birlikte daha az enerji tüketerek daha uzun süre kullanılabilmesinde büyük rol oynayacak.
Yeni nesil mobil grafik ürünleriyle alakalı daha net bir çıkış tarihi paylaşmayan Imagination Technologies'in en güçlü GPU'larını Apple ve Intel tarafından geliştirilen yeni çipsetlerde görebileceğiz. Texas Instruments'ın pazardan çekilmeye başlamasıyla üst düzey PowerVR donanımlarının bu firmalar dışındaki dağıtımcıları arasında HiSilicon ve ST-Ericsson yer alacak. Qualcomm ve NVIDIA kendi GPU'larını geliştirirken Samsung, uzun süredir işbirliği içerisinde olduğu ARM'ın Mali çözümlerini Adonis kod adlı 28nm'lik yeni Exynos çipinde kullanmaya devam edecek. Analizler, 2013'te yeni bir grafik işlem birimi geliştiricisinin sektöre giriş yapacağını bildirse de süper telefon ve tabletlerde yaygın bir şekilde kullanılacak en iddialı GPU'ların yine Qualcomm, Imagination Technologies ve ARM'dan geleceği tahmin ediliyor. 
Imagination Technologies, Rogue serisine mensup en hızlı grafik işlemcisi G6630'u resmen duyurdu
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim