Anlık Bildirim

InSight güneş panellerini açtı: İşte Mars'tan gönderdiği fotoğraf

Dün Mars yüzeyine başarılı bir iniş gerçekleştiren InSight, günel panellerini açarak bataryalarını sarj etmeye başladı. İşte uzay aracının yüzeyden gönderdiği ilk net fotoğraf:
NASA'nın 800 milyon dolarlık keşif aracı InSight, bildiğiniz gibi dün Türkiye saatiyle 23.00 gibi kızıl gezegen Mars'ın yüzeyine kusursuz bir iniş yaptı. Altı aylık dev uzay yolculuğunun nihayet sonuna gelen ünlü gözlem aracı, şu sıralar Mars'ın sessizliği içerisinde dinlenmeye koyulmuş durumda. Bir an önce araştırmalara başlamak isteyen NASA, InSight'ın güneş panellerini başarıyla açtığını ve bataryalarını sarj etmeye başladığını açıkladı.

InSight'ın son durumuyla ilgili bazı ifadeler kullanan proje müdürü Tom Hoffman,"Uzay aracının güneş panellerini açması ve sarj olmaya başlamasıyla beraber artık InSight ekibi olarak bu gece rahat bir uyku uyuyabileceğiz. Bizim için çok uzun bir gün oldu. Yarın itibarıyla görevin yeni ve heyecanlı kısmına start vereceğiz." şeklinde konuştu.

NASA ekibi ayrıca InSight'ın Mars yüzeyinden gönderdiği çok güzel bir fotoğrafı da paylaştı. Aşağıdaki görsel uzay aracının ilk net Mars fotoğrafı olarak dikkat çekiyor. Twitter üzerinden konuşan InSight ekibi,"Burada sessiz bir güzellik var. Yeni evimi keşfetmeye başlamak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullanmış.

InSight uzay aracı önümüzdeki iki yıl içerisinde Mars'ın iç kısımlarıyla ilgili çalışmalar yapacak. Insight, bu doğrultuda daha önce hiç yapılmamış bir şey deneyerek Kızıl Gezegen'in yüzeyinden merkezine doğru bir kazı işlemi gerçekleştirecek. Uzay aracı bu sayede üzerindeki sismometre ve ısı transfer sondası gibi ekipmanlarıyla gezegenin jeolojik evrimine dair araştırmalar yapacak. NASA, InSight görevinden elde edilecek verilerle beraber hem Mars hem de Güneş Sisteminin diğer kayalık gezegenleriyle ilgili birçok soru işaretinin yanıt bulacağını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19331 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, uzay araştırmaları ve
2 etiket daha insight Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim