Anlık Bildirim

Intel, 14. Nesil işlemcileri bu yılın sonunda getirecek: Planlarda değişiklik var

Intel, ilginç bir şekilde kısa aralıklarla yeni nesil işlemcilerini piyasaya sürecek gibi görünüyor. Son gelen bilgiler 14. Nesil Core işlemcilerinin bu yılın sonunda çıkacağını söylüyor.
Intel 14. Nesil Core Tam Boyutta Gör
Intel tarafından gelecek yeni nesil işlemciler özelinde çeşitli söylentiler gelmeye devam ediyor. Daha önceki haberlerimizde bu yılın sonunda Meteor Lake kod adlı 14. Nesil Core işlemcilerinin geleceğinden ve ondan sonra ise Arrow Lake işlemcilerinin çıkacağından bahsetmiştik. Son gelen raporlara göre ise Intel tarafında planlar değişmiş olabilir.

Meteor Lake iptal, Arrow Lake geliyor

intel arrow lake Tam Boyutta Gör
Benchlife kaynaklı habere göre Intel, bu yılın sonunda çıkması beklenen Meteor Lake-S mimarisi planlarını değiştirmiş olabilir. 2023 sonu ile 2024 başı arasında çıkması beklenen bu işlemcilerin yerini artık Arrow Lake-S alacağı söyleniyor. Her iki mimarinin de LGA-1851 soketini kullanacağını da söyleyelim. Meteor Lake ve Arrow Lake mimarilerinden daha fazla detayı öğrenmek için hemen alttaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bununla birlikte, Meteor Lake-S'nin 6P+16E konfigürasyonunun iptal edileceği, bunun yerine Intel'in yeni 800 serisi yonga setleriyle birlikte piyasaya sürülecek olan yeni seri için 24 çekirdeğe sahip 8P+16E yapılandırmalı Arrow Lake-S’in kullanılacağı iddia ediliyor. Arrow Lake’in öne çekilmesinin yanında Z890, B860 ve H810 yongalı anakartların geleceği belirtiliyor. Ayrıca Intel'in giriş seviyesi iş istasyonları için W880 ve Q870 yonga setlerini de piyasaya süreceği söylenmekte.

intel LGA 1851 Tam Boyutta Gör
Intel’in 800 serisi yonga setlerinde 60 adede kadar PCIe hattı sunacağı belirtiliyor. Rapora göre Z890 platformu, CPU'dan 26 ve PCH'den 34 olmak üzere toplam 60 adede kadar HSIO kanalına sahip olacak. B860 ve H810 platformlarının ise sırasıyla 44 ve 32 PCI kanalını içereceği belirtiliyor. Ek olarak Arrow Lake-S, maksimum DDR5-6400 bellek hızlarını ve modül başına 48 GB kapasiteyi destekleyecek.

Açıkçası Intel 14. Nesil Core serisi hakkında hala birçok söylenti var ve henüz hiçbir şey kesinleşmiş gibi görünmüyor. Açık olan şey ise yeni neslin bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında piyasaya çıkacak olması. LGA-1851 ile soket yapısı da değişecek ve mevcut LGA-1700 anakartlar veya işlemciler uyumlu olmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6381 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel 14 nesil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim