Anlık Bildirim

Intel, Thunderbolt 3 teknolojisini ücretsiz hale getiriyor

İşlemci devi Intel, Thunderbolt 3 teknolojisini gelecek yıl ücretsiz lisansla sunmayı planladığını açıkladı. Şirket bu hamlesiyle Thunderbolt ekosistemini genişletmeyi umuyor.
Intel, Thunderbolt 3 teknolojisinin daha da yaygınlaşması umuduyla telif ücretini ortadan kaldırıyor. Resmi web sitesi aracılığıyla bir duyuru yapan şirket, veri aktarım teknolojisi için protokol şartnamesini önümüzdeki sene ücretsiz lisansla sunmayı planladığını ve Thunderbolt 3'ü gelecekteki işlemcilerine entegre etmeye çalıştıklarını açıkladı.
Intel'e göre Thunderbolt 3 entegrasyonu, bilgisayar üreticilerinin daha ince ve hafif cihazlar geliştirmesine olanak sağlarken, daha fazla cihazın gelişmiş pil verimliliğinden yararlanmasının önünü açacak. Bu hamlenin, protokolü teknoloji şirketleri ve aksesuar üreticileri için daha hesaplı hale getirerek Thunderbolt ekosisteminin genişlemesine katkıda bulunması bekleniyor.
USB-C ile aynı konnektör tasarımını paylaşan Thunderbolt 3, veri transferini, video çıkışını ve şarj etme özelliklerini tek bir port üzerinde bir araya getirdiği gibi, birçok aksesuar ve çevre birimini bağlamak için bir standart haline gelmiş durumda. Apple'ın en yeni MacBook Pro'sunda modeline bağlı olarak iki veya dört adet bulunan Thunderbolt 3 portu, 40 Gb/sn veri aktarım hızıyla bir 4K filmin 30 saniyeden daha kısa bir sürede transfer edilebilmesini sağlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3855 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ücretsiz, ekran ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim