Anlık Bildirim
 
Intel’in Sky Lake Purley işlemcileri sıkı bir şekilde incelenmekte. İncelemelerde ölçülen güç tüketimi sayısal olarak oldukça yüksek. Buna karşın platform bir önceki nesile kıyasla daha verimli bir yapı sunmakta.

711 watt'a kadar yükselmiş

 
Bağımsız inceleme ekipleri tarafından yapılan testlerde Xeon Gold 8176 kullanılan sistem yük altında 670 watt’lık güç tüketimine ulaşmış. Hatta bu değer 711 watt’a dahi anlık olarak sıçramış. 670 watt her ne kadar ilk bakışta fazla gibi görünse de aslında çekirdek sayısına göre güç tüketimi hesaplandığında bir önceki nesil Xeon yongalarından modelin daha verimli olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Ek olarak sistemin boşta 209 watt güç tükettiğini de ekleyelim.

 

8176$ fiyat etiketine sahip

 
Performans tarafında genel tabloyu yorumlayacak olursak, Xeon Gold 8176 testlerin büyük çoğunluğunda AMD’nin çözümü olan EPYC 7601’den önde. Ayrıca işlemci sektörde önemli bir kriter sayılabilecek çeşitli komut setlerine dayalı testlerde de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymakta. Bunun yanı sıra platformun uygulama ekosistemine yönelik uyumluluğu da bir diğer artı yön olarak karşımıza çıkıyor. Yine de yonganın 8179$ dolarlık fiyat etiketine karşılık AMD’nin çözümünün 4200$’dan satışa sunulması modelin en büyük dezavantajlarından biri olarak görülüyor.
Intel Xeon Gold 8176’lı sistem 670 watt güç tüketiyor Tam Boyutta Gör

Son olarak daha büyük ölçekteki firmaların gerekli optimizasyonları yaptıkları takdirde EPYC 7601’den Intel’in modeline göre daha fazla performans alabilecekleri de gelen diğer bilgiler arasında. Örneğin Microsoft Azure bulut platformunda EPYC modellerine yer veriyor. Tabi daha küçük ölçekteki firmalar bu tarz optimizasyonlar ve özelleştirmeler yapacak ekiplere sahip olmadıkları için hem de piyasadaki uygulama ekosistemi ile daha iyi uyumluluk gösterdiği için Intel’in çözümlerini tercih edecektir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim