Anlık Bildirim

Intel Arc Alchemist ekran kartları ertelendi

Intel’in CES 2022 fuarında tanıtılması beklediğimiz Arc Alchemist bağımsız ekran kartları yine ertelendi. Ne tanıtım yapıldı ne de piyasaya çıkış tarihi konusunda bir açıklama yapıldı.

Intel Arc Alchemist

Intel’in büyük yatırımlarla hayata geçirdiği yeni grafik teknolojileri taşınabilir sistemlerde iyiden iyiye yayılırken masa üstü sistemlere gelmesi bu yıl gerçekleşecek. Intel Arc Alchemist bağımsız ekran kartlarının CES 2022 fuarında tanıtılması bekleniyordu ancak erteleme yaşandı. 

Intel Arc Alchemist ekran kartları hangi özelliklere sahip?

Intel Arc Alchemist ekran kartları ilk etapta biraz orta seviyeye yönelik olarak piyasaya çıkacak. GeForce RTX 3070 Ti ve aşağısını kendisine hedef seçen Intel Arc serisinde  512 yürütme birimi, 16 GB GDDR6 bellek ve 256 bit veri yoluna sahip bir model ve 384 yürütme birimine, 12 GB GDDR6 belleğe ve 192 bit veri yoluna sahip ikinci bir model yer alıyor. 

Normalde CES 2022 fuarında bir tanıtım ve ardından piyasaya çıkması bekleniyordu. Sonrasında çıkış tarihinin Mart ayına kaydırıldığı gündeme geldi. İnternet sitesinde de Q1 2022 olarak çıkış aralığı belirtilmişti. 

Ne var ki henüz hazırlıkların tamamlanmadığı anlaşılıyor. Önce CES 2022 fuarındaki tanıtım ihtimali ortadan kayboldu ve şimdi şimdi de internet sitesi güncellendi. Yeni çıkış tarihi için sadece 2022 yılı not düşülmüş. Normalde tam çıkış tarihinin CES 2022 fuarında açıklanması bekleniyordu. 

Toplamda 30’a yakın ekran kartı versiyonu olacağı bilinen Intel Arc için 50 civarında dizüstü ve masa üstü bilgisayar modeli de hazır durumda. Ne var ki çıkış tarihi bilinmediği için bu modeller de gecikecek gibi görünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim